Sportski direktor Zvezde: Biće još dolazaka...!

Lune će biti naše najveće pojačanje! „Potreban nam je još jedan 'brzanjac'“, kao da gleda ka Banovom brdu i Slavoljubu Srniću, Blažo Raosavljević.

Fudbal 19.08.2015 | 16:20
Sportski direktor Zvezde: Biće još dolazaka...!

Ko je to mogao da pretpostavi? Ogroman motiv imaće fudbaleri Crvene zvezde u nedeljnom okršaju sa Javorom. Biće to idealna prilika da se crveno-beli posle nešto manje od godinu dana, i trenerske ere Nenada Lalatovića, vrate na lidersku poziciju.

I to posle kliničke smrti na početku sezone koja je započela teškim i ubedljivim porazima od Kairata.

Zvezda se u prethodne dve sedmice uspravila i vezanim trijumfima dobila neophodnu dozu kiseonika. Sjaj Luisa Ibanjeza i preokret protiv Čukaričkog mogao bi da se u maju naredne godine okarakteristiše kao ključni detalj sezone.
„I kada smo prolazili kroz težak period, verovao sam da možemo sve da okrenemo. Kao što i sada verujem da ćemo na kraju sezone da osvojimo titulu. Možda sam subjektivan pošto je reč o mom dugogodišnjem prijatelju, ali Miodrag Božović je bio moj glavni razlog optimizma. Grof je takav, navikao na uspehe. Jako smo zadovoljni posle tri vezane pobede“, kaže za MOZZART Sport Blažo Raosavljević.

Stopostotan učinak u prethodna tri kola je manji razlog za raspaljeni optimizam navijača. Holanađanin Mičel Donald se sjajno uklopio i nagovestio da bi sa talentovanim Grujićem mogao da čini paklen tandem u vezi. Crveno-beli imaju mnogo prostora da napreduju, posebno kada se od povreda oporave vesnik trijumfa Lučo Ibanjez i dugo čekani Aleksandar Luković.
„Dok pričam s vama moram da kucnem u drvo na pomen Mičela Donalda. Doneo nam je ono što nam je bilo preko potrebno. Tu je važnu ulogu imao i Marko Grujić... Da se tako izrazim – ekipa nadolazi. Ubeđen sam da još nismo ni blizu maksimuma. Možda smo se sporije okupljali, ali sad sve to sluti na dobro. Šteta što danas Kairat ne može da nam izađe na crtu. Pa da vidimo gde smo“.

Ne žele na Marakani da upadaju u euforiju zbog pet bodova viška u odnosu na večitog rivala.

„Bilo bi pogubno da se time opterećujemo. Ima još mnogo da se igra. Isto bih rekao da imamo i deset bodova viška ili deficita. Nama je najbitnije da ekipa raste, a budite ubeđeni da još nismo ni blizu maksimuma“.

I pored odlaska velikog brojačlanova Upravnog odbora sportski sektor Crvene zvezde nije stavio tačku na pojačanja. Sve češće se oko Ljutice Bogdana može čuti da su crveno-beli u ozibljnom lovu na gabaritnog špica. Ipak, Raosavljević zna šta je prioritet Crvene zvezde.
„Biće još dolazaka, ali zapamtite da će Luković biti naše najveće pojačanje do kraja leta. Blizu je da se vrati u takmičarski ritam. Igrač sa takvim pedigreom i kvalitetom će sigurno dići ekipu za 20 posto. Da složimo idealni mozaik, možda nam je potreban jedan brzi igrač. Bilo bi sjajno da dovedemo jednog 'brzanjca', radimo na tome“, kao da sportski direktor Crvene zvezde gleda ka Banovom brdu i Slavoljubu Srniću.

Komentari / 0

Ostavite komentar