ЛШ: БАТЕ - Партизан! Кључни дуел: Живковић вс Младеновић

Партизанов Андрија у пуној форми. Али црно-бели Филипа Младеновића не памте по добром!

Фудбал 18.08.2015 | 20:40
ЛШ: БАТЕ - Партизан! Кључни дуел: Живковић вс Младеновић

Вечерашњи окршај на Борисов арени имеђу домаћег БАТЕ Борисова и Партизана у плеј-офу за пласман за Лигу шампиона биће прилика да љубитељи фудбала у нашој земљи на терену виде један више него занимљив дуел. У питању је директан окршај најбољег играча црно-белих Андрије Живковића и некадашњег првотимца Црвене звезде и садашњег првотимца белоруског шампиона Филипа Младеновића.

Сигурни смо да навијачи Партизана у овом порођењу без размишљања дају предност свом асу, који је овог лета без премца био најзаслужнији за феноменалне резултате црно-белих на евросцени, али би требало да знају да Филип Младеновић у окршајима са црно-белима, када год је био на терену као играч вечитог ривала, има стопостотан учинак.

Некадашњи леви бек екипе из Љутице Богдана добио је вечити дерби 21. марта 2012. у купу са 2:0 (стрелци Лука Милуновић и Филипа Касалица), затим 11. априла када је Звезда славила опет са 2:0 головима Лазовића и Борхе, па у првенству 5. маја (1:0) када је Каду у 93. минуту решио питање победника.

У новембру 2012. године Звезда је после преокрета славила са 3:2 (Касалица, Миливојевић и Милијаш), а Младеновић је на терену провео свих 90 минута. Леви бек БАТЕ Борисова није био у тиму који је 18. маја изгубио са 0:1 (Милош Јојић 90. минут), већ је поверење на позицији левог бека добио Никола Петковић , а пре одласка у Белорусију Младеновић је 11. новембра 2013. године ушао у 83. минуту уместо Ненада Милијаша, а црвено-бели славили аутоголом Милана Обрадовића. На крају, Младеновић није дочекао да прослави титулу, али дао свој допринос.

Пре тога као играч Борца из Чачка Младеновић је играо две утакмице са Партизаном, али је обе изгубио. Први пут са 2:0 - 2. априла 2011, а други пут 19. новембра 2011. када је било 5:1. Младеновић је тада у 85. минуту постигао аутогол.

Са друге стране Живковић је од почетка сезоне постигао три гола, два у првенству против Металца и Јагодине, као и погодак против Стеауе у Београду који је осигурао Партизанову јесен у Европи.

Коментари / 0

Оставите коментар