LŠ: BATE - Partizan! Ključni duel: Živković vs Mladenović

Partizanov Andrija u punoj formi. Ali crno-beli Filipa Mladenovića ne pamte po dobrom!

Fudbal 18.08.2015 | 20:40
LŠ: BATE - Partizan! Ključni duel: Živković vs Mladenović

Večerašnji okršaj na Borisov areni imeđu domaćeg BATE Borisova i Partizana u plej-ofu za plasman za Ligu šampiona biće prilika da ljubitelji fudbala u našoj zemlji na terenu vide jedan više nego zanimljiv duel. U pitanju je direktan okršaj najboljeg igrača crno-belih Andrije Živkovića i nekadašnjeg prvotimca Crvene zvezde i sadašnjeg prvotimca beloruskog šampiona Filipa Mladenovića.

Sigurni smo da navijači Partizana u ovom porođenju bez razmišljanja daju prednost svom asu, koji je ovog leta bez premca bio najzaslužniji za fenomenalne rezultate crno-belih na evrosceni, ali bi trebalo da znaju da Filip Mladenović u okršajima sa crno-belima, kada god je bio na terenu kao igrač večitog rivala, ima stopostotan učinak.

Nekadašnji levi bek ekipe iz Ljutice Bogdana dobio je večiti derbi 21. marta 2012. u kupu sa 2:0 (strelci Luka Milunović i Filipa Kasalica), zatim 11. aprila kada je Zvezda slavila opet sa 2:0 golovima Lazovića i Borhe, pa u prvenstvu 5. maja (1:0) kada je Kadu u 93. minutu rešio pitanje pobednika.

U novembru 2012. godine Zvezda je posle preokreta slavila sa 3:2 (Kasalica, Milivojević i Milijaš), a Mladenović je na terenu proveo svih 90 minuta. Levi bek BATE Borisova nije bio u timu koji je 18. maja izgubio sa 0:1 (Miloš Jojić 90. minut), već je poverenje na poziciji levog beka dobio Nikola Petković , a pre odlaska u Belorusiju Mladenović je 11. novembra 2013. godine ušao u 83. minutu umesto Nenada Milijaša, a crveno-beli slavili autogolom Milana Obradovića. Na kraju, Mladenović nije dočekao da proslavi titulu, ali dao svoj doprinos.

Pre toga kao igrač Borca iz Čačka Mladenović je igrao dve utakmice sa Partizanom, ali je obe izgubio. Prvi put sa 2:0 - 2. aprila 2011, a drugi put 19. novembra 2011. kada je bilo 5:1. Mladenović je tada u 85. minutu postigao autogol.

Sa druge strane Živković je od početka sezone postigao tri gola, dva u prvenstvu protiv Metalca i Jagodine, kao i pogodak protiv Steaue u Beogradu koji je osigurao Partizanovu jesen u Evropi.

Komentari / 0

Ostavite komentar