Отворен 47. ТВ турнир шампиона у Добоју!

Рукометни турнир шампиона у Добоју, по 47. пут у историји званично је отворен, а част да то учини имао је министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић.

Остали спортови 18.08.2015 | 19:40
Отворен 47. ТВ турнир шампиона у Добоју!

Мектић је на отварању изразио задовољство што је овај турнир израстао у најквалитетнији и најцјењенији свјетски рукометни турнир.

Савјетник министра породице, омладине и спорта Републике Српске Томислав Марић у име Владе честитао је Добојлијама што су упркос тешкој економској ситуацији, успјели организовати турнир и наставити његову велику традицију.

Марић је подсјетио да је овај град изњедрио велика имена у свијету рукомета.

Градоначелник Добоја Обрен Петровић пожелио је такмичарима спортску срећу и изразио задовољство што се, упркос бројним тешкоћама, наставља континуитет добојског турнира.

На предстојећем турниру ће учествовати седам екипа из БиХ, Србије, Словачке, Словеније и Турске, те репрезентација Саудијске Арабије.

То су у Групи А: Татран из Словачке, Извиђач из Љубушког, Анталија из Турске и домаћин Слога Добој, док ће у Б групи наступити Горење из Словеније, Војводина из Србије, репрезентација Саудијске Арабије и бањалучки Борац м:тел.

Ове године обиљежава се 50 година од одржавања првог рукометног турнира у Добоју, а овај турнир дио је манифестације поводом обиљежавања 600 година од првог писаног помена града Добоја.

Добојски међународни рукометни ТВ турнир шампиона уврштен је у такмичарски календар Европске рукометне федерације и Свјетске рукометне федерације.

Част да отворе такмичарски дио турнира имају домаћа Слога и словачки Татран, који је бранилац трофеја.

Коментари / 0

Оставите коментар