Анализа: Шта се то дешава са Челсијем?!

Ново поглавље Челсијевог расула: Откривен разлог Ивановићевих слабих игара, Тери није био у Мурињовим плановима пред катастрофу у Манчестеру...На све то, британска штампа подсећа и да Мурињо и Коста нису у најбољим односима...

Фудбал 19.08.2015 | 23:30
Анализа: Шта се то дешава са Челсијем?!

Почело је скандалом у којем су главне улоге имали Жозе Мурињо и клупска докторка Ева Карнеиро, наставило се катастрофом у Манчестеру, а врхунац Челсијеве агоније тек долази.

Тако бар тврде британски медији, који се и даље детаљно баве тематиком потпуног расула на Стамфорд Бриџу и узроцима једног од најслабијих почетака сезоне у новијој историји. Само један освојен бод од могућих шест у прва два кола нове сезоне, изгубљена битка у Комјунити шилду и недостатак адекватних појачања није нешто што је Челси красило свих претходних година када је на кормилу био Жозе Мурињо, али изгледа да је и Посебни почео да губи конце и остаје без адекватних изговора за лоше резултате.

Апсолутно неартикулисана изјава после тешког пораза од Манчестер Ситија само је додала терет на Мурињова плећа, а после велике свађе са докторком Карнеиро, коју је удаљио из тима, увек темељни британски новинари дошли су и до сазнања потпуно распада у игри Челсија против Ситија.

Наиме, капитен Џон Тери није ни био планиран да буде у тиму на Етихаду, већ је Мурињо целе недеље увежбавао тандем Кејхил - Зума. Већ тада у круговима око Стамфорд Бриџа почело је да се шушка како Тери страхује да је његово време прошло и да ће ускоро бити замењен. Не заборавимо да Мурињо свим силама жели младог штопера Џона Стоунса.

Ипак, у последњем моменту шеф струке одлучио је да на терен пошаље Терија, којег је после 45 минута заменио управо Зумом. Претпоставља се да је то била Мурињова порука Роману Абрамовичу да је време да спрема велики новац за нове играче, а до краја прелазног рока остало је мање од две недеље.

Што се Теријевог заменика, Бранислава Ивановића тиче, његове слабе партије на старту сезоне наводно потичу из чињенице да му Челси упорно нуди једногодишњи продужетак сарадње, што је политика којом се Плавци воде годинама уназад када су у питању играчи старији од 30 година.

Међутим, један од најстандарднијих играча у претходним сезонама жели да овери своју верност клубу на више година, док Челси нема намеру да одступа од досадашњих постулата. По игри коју је приказао против Ситија јасно је да Ивановића нешто „кочи“ ка томе да пружа партије на врхунском нивоу.

Енглези се такође осврћу и на слаб старт Дијега Косте, који је до сада био готово неприметан, док адекватну замену шпански репрезентативац нема ни у Радамелу Фалкау, ни у Лоику Ремију. Притом, острвска штампа подсећа да Мурињо и Коста нису у најбољим односима још од финиша прошле сезоне, због чега се чак и писало да је најбољи клупски стрелац тренутно желео чак и да оде из Енглеске због тога.

Чека се реакција у западном Лондону...

Коментари / 0

Оставите коментар