Analiza: Šta se to dešava sa Čelsijem?!

Novo poglavlje Čelsijevog rasula: Otkriven razlog Ivanovićevih slabih igara, Teri nije bio u Murinjovim planovima pred katastrofu u Mančesteru...Na sve to, britanska štampa podseća i da Murinjo i Kosta nisu u najboljim odnosima...

Fudbal 19.08.2015 | 23:30
Analiza: Šta se to dešava sa Čelsijem?!

Počelo je skandalom u kojem su glavne uloge imali Žoze Murinjo i klupska doktorka Eva Karneiro, nastavilo se katastrofom u Mančesteru, a vrhunac Čelsijeve agonije tek dolazi.

Tako bar tvrde britanski mediji, koji se i dalje detaljno bave tematikom potpunog rasula na Stamford Bridžu i uzrocima jednog od najslabijih početaka sezone u novijoj istoriji. Samo jedan osvojen bod od mogućih šest u prva dva kola nove sezone, izgubljena bitka u Komjuniti šildu i nedostatak adekvatnih pojačanja nije nešto što je Čelsi krasilo svih prethodnih godina kada je na kormilu bio Žoze Murinjo, ali izgleda da je i Posebni počeo da gubi konce i ostaje bez adekvatnih izgovora za loše rezultate.

Apsolutno neartikulisana izjava posle teškog poraza od Mančester Sitija samo je dodala teret na Murinjova pleća, a posle velike svađe sa doktorkom Karneiro, koju je udaljio iz tima, uvek temeljni britanski novinari došli su i do saznanja potpuno raspada u igri Čelsija protiv Sitija.

Naime, kapiten Džon Teri nije ni bio planiran da bude u timu na Etihadu, već je Murinjo cele nedelje uvežbavao tandem Kejhil - Zuma. Već tada u krugovima oko Stamford Bridža počelo je da se šuška kako Teri strahuje da je njegovo vreme prošlo i da će uskoro biti zamenjen. Ne zaboravimo da Murinjo svim silama želi mladog štopera Džona Stounsa.

Ipak, u poslednjem momentu šef struke odlučio je da na teren pošalje Terija, kojeg je posle 45 minuta zamenio upravo Zumom. Pretpostavlja se da je to bila Murinjova poruka Romanu Abramoviču da je vreme da sprema veliki novac za nove igrače, a do kraja prelaznog roka ostalo je manje od dve nedelje.

Što se Terijevog zamenika, Branislava Ivanovića tiče, njegove slabe partije na startu sezone navodno potiču iz činjenice da mu Čelsi uporno nudi jednogodišnji produžetak saradnje, što je politika kojom se Plavci vode godinama unazad kada su u pitanju igrači stariji od 30 godina.

Međutim, jedan od najstandardnijih igrača u prethodnim sezonama želi da overi svoju vernost klubu na više godina, dok Čelsi nema nameru da odstupa od dosadašnjih postulata. Po igri koju je prikazao protiv Sitija jasno je da Ivanovića nešto „koči“ ka tome da pruža partije na vrhunskom nivou.

Englezi se takođe osvrću i na slab start Dijega Koste, koji je do sada bio gotovo neprimetan, dok adekvatnu zamenu španski reprezentativac nema ni u Radamelu Falkau, ni u Loiku Remiju. Pritom, ostrvska štampa podseća da Murinjo i Kosta nisu u najboljim odnosima još od finiša prošle sezone, zbog čega se čak i pisalo da je najbolji klupski strelac trenutno želeo čak i da ode iz Engleske zbog toga.

Čeka se reakcija u zapadnom Londonu...

Komentari / 0

Ostavite komentar