Партизанових 100! Не играмо због милиона, него због ЛШ!

Јубиларна утакмица и потера за јубиларном 40. победом у Лиги шампиона. И 14.000.000 евра...

Фудбал 18.08.2015 | 18:20
Партизанових 100! Не играмо због милиона, него због ЛШ!

Партизане, играј и победи! У навијачком покличу садржана је сва битност актуелног тренутка црно-белих, у те четири једноставне речи крије се најпре план да се после 2003. у Њукалсу и 2010. у Бриселу покори још један град на мапи европског фудбала, а истовремено и завет према генерацијама које су од 1955. до данас писале историју клуба на континенталној сцени. Историји која вечерас добија још конкретније обрисе, јер ће клуб из Хумске одиграти 100. утакмицу у Лиги шампиона (збирно квалификациони и мечеви у групи, као и у ранијем формату Купа шампиона).

А тај јубиларни спада и међу најважније, јер уколико од 20.45 направи подвиг и одоли БАТЕ Борисову, а можда га и савлада на његовом терену, садашња генерација Партизанових фудбалера ће закорачити на праг групне фазе елитног купа и за осам дана у Београду имати лепу шансу да стане уз раме Милошу Милутиновићу, Милану Галићу, Мустафи Хасанагићу, Ивици Краљу, Ивици Илијеву, Миливоју Ћирковићу, Габријелу Клеу, Младену Крстајићу и осталим играчима који су се изборили за славу. И милионе.

С тим што ова 100. утакмица црно-белима може да донесе далеко више него претходних 99, јер би у случају пласмана даље обезбедила клубу да се зарадом од 14.000.000 евра стабилизује, а играчима подигне вредност на трансфер тржишту.
"Са тог аспекта нама је важнији био онај двомеч са Стеауом, јер смо се растеретили и донели одређени новац клубу, а тад је притисак био већи него пред овај двомеч. С друге стране, кад смо већ довде дошли, улазимо и у дуеле са БАТЕ Борисовим максимално мотивисани, не само да бисмо донели још већи новац Партизану, већ зато што би и нама значило. Улазак у Лигу шампиона се памти, остаје забележен у историји и тај ванредни такмичарски циљ, та идеја да можемо да будемо део елите, биће нам водиља и вечерас", поручује за МОЗЗАРТ Спорт неуморни везиста Дарко Брашанац, који би са фудбалерима БАТЕ Борисова требало да води жестоке битке на средини терена.

Брашанац је већ дебитовао у Лиги шампиона, у децембру 2010. на гостовању Арсеналу, у биографији има и пласман са црно-белима у оном драматичном двомечу са Андерлехтом, али тад је био статиста. Сад му је поверена једна од главних улога, у утакмици која ће имати све обрисе "праве" Лиге шампиона.
"То што ће на центру да се вијори застава, а са разгласа чује химна овог такмичења, као и чињеница да ћемо на дресовима носити грб Лиге шампиона може да делује инспиративно за нас, јер је пласман у групну фазу врх каријере сваког фудбалера. Лепа је то ствар, биће добар амбијент и вечерас, а нарочито на нашем стадиону, а у таквој атмосфери Партизан неће одступити од намере да - напада. Било ко да је преко пута играмо на победу, па тако и против БАТЕ Борисова".

У поменутих 99 утакмица у Купу или Лиги шампиона Партизан има за нијансу позитиван биланс (39 победа, 22 ремија и 38 пораза), који на Борисов арени може да употпуни још једним јубилејом - 40. тријумфом у дуелима са највећима.
"Од домаћина, као редовног учесника Лиге шампиона, очекујем да игра тврдо, са доста дуела и трчања, а ми ћемо покушати да будемо исти као до сад, да опет играмо на гол више. Наравно, нећемо се залетати, али би нам бар један гол у гостима доста значио, јер он може да донесе превагу у европским дуелима. Ионако ће за осам дана у Хумској 1 бити пакао, па кад смо прошли Стеауу у изборили се са негативном традицијом да испадамо кад играмо реванш на нашем стадиону не видим разлог да другачије буде и у дуелу који нам толико значи", поручио је Брашанац.

Подсетимо, Зоран Милинковић ће на терен послати следећу формацију...

Партизан (4-1-2-3): Ж. Живковић – Вулићевић, Балажиц, Фабрисио, Петровић – Јевтовић - Брашанац, Бабовић – А. Живковић, Оумару, Божинов.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вететан....

18.08.2015 18:28

Црно бели.Сретно вам све било.

ОДГОВОРИТЕ