Partizanovih 100! Ne igramo zbog miliona, nego zbog LŠ!

Jubilarna utakmica i potera za jubilarnom 40. pobedom u Ligi šampiona. I 14.000.000 evra...

Fudbal 18.08.2015 | 18:20
Partizanovih 100! Ne igramo zbog miliona, nego zbog LŠ!

Partizane, igraj i pobedi! U navijačkom pokliču sadržana je sva bitnost aktuelnog trenutka crno-belih, u te četiri jednostavne reči krije se najpre plan da se posle 2003. u Njukalsu i 2010. u Briselu pokori još jedan grad na mapi evropskog fudbala, a istovremeno i zavet prema generacijama koje su od 1955. do danas pisale istoriju kluba na kontinentalnoj sceni. Istoriji koja večeras dobija još konkretnije obrise, jer će klub iz Humske odigrati 100. utakmicu u Ligi šampiona (zbirno kvalifikacioni i mečevi u grupi, kao i u ranijem formatu Kupa šampiona).

A taj jubilarni spada i među najvažnije, jer ukoliko od 20.45 napravi podvig i odoli BATE Borisovu, a možda ga i savlada na njegovom terenu, sadašnja generacija Partizanovih fudbalera će zakoračiti na prag grupne faze elitnog kupa i za osam dana u Beogradu imati lepu šansu da stane uz rame Milošu Milutinoviću, Milanu Galiću, Mustafi Hasanagiću, Ivici Kralju, Ivici Ilijevu, Milivoju Ćirkoviću, Gabrijelu Kleu, Mladenu Krstajiću i ostalim igračima koji su se izborili za slavu. I milione.

S tim što ova 100. utakmica crno-belima može da donese daleko više nego prethodnih 99, jer bi u slučaju plasmana dalje obezbedila klubu da se zaradom od 14.000.000 evra stabilizuje, a igračima podigne vrednost na transfer tržištu.
"Sa tog aspekta nama je važniji bio onaj dvomeč sa Steauom, jer smo se rasteretili i doneli određeni novac klubu, a tad je pritisak bio veći nego pred ovaj dvomeč. S druge strane, kad smo već dovde došli, ulazimo i u duele sa BATE Borisovim maksimalno motivisani, ne samo da bismo doneli još veći novac Partizanu, već zato što bi i nama značilo. Ulazak u Ligu šampiona se pamti, ostaje zabeležen u istoriji i taj vanredni takmičarski cilj, ta ideja da možemo da budemo deo elite, biće nam vodilja i večeras", poručuje za MOZZART Sport neumorni vezista Darko Brašanac, koji bi sa fudbalerima BATE Borisova trebalo da vodi žestoke bitke na sredini terena.

Brašanac je već debitovao u Ligi šampiona, u decembru 2010. na gostovanju Arsenalu, u biografiji ima i plasman sa crno-belima u onom dramatičnom dvomeču sa Anderlehtom, ali tad je bio statista. Sad mu je poverena jedna od glavnih uloga, u utakmici koja će imati sve obrise "prave" Lige šampiona.
"To što će na centru da se vijori zastava, a sa razglasa čuje himna ovog takmičenja, kao i činjenica da ćemo na dresovima nositi grb Lige šampiona može da deluje inspirativno za nas, jer je plasman u grupnu fazu vrh karijere svakog fudbalera. Lepa je to stvar, biće dobar ambijent i večeras, a naročito na našem stadionu, a u takvoj atmosferi Partizan neće odstupiti od namere da - napada. Bilo ko da je preko puta igramo na pobedu, pa tako i protiv BATE Borisova".

U pomenutih 99 utakmica u Kupu ili Ligi šampiona Partizan ima za nijansu pozitivan bilans (39 pobeda, 22 remija i 38 poraza), koji na Borisov areni može da upotpuni još jednim jubilejom - 40. trijumfom u duelima sa najvećima.
"Od domaćina, kao redovnog učesnika Lige šampiona, očekujem da igra tvrdo, sa dosta duela i trčanja, a mi ćemo pokušati da budemo isti kao do sad, da opet igramo na gol više. Naravno, nećemo se zaletati, ali bi nam bar jedan gol u gostima dosta značio, jer on može da donese prevagu u evropskim duelima. Ionako će za osam dana u Humskoj 1 biti pakao, pa kad smo prošli Steauu u izborili se sa negativnom tradicijom da ispadamo kad igramo revanš na našem stadionu ne vidim razlog da drugačije bude i u duelu koji nam toliko znači", poručio je Brašanac.

Podsetimo, Zoran Milinković će na teren poslati sledeću formaciju...

Partizan (4-1-2-3): Ž. Živković – Vulićević, Balažic, Fabrisio, Petrović – Jevtović - Brašanac, Babović – A. Živković, Oumaru, Božinov.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vetetan....

18.08.2015 18:28

Crno beli.Sretno vam sve bilo.

ODGOVORITE