Бенфика тужила Жезуса! Тражи 7.500.000 евра!

Фрка у Лисабону! Орлови се не мире са преласком тренера на клупу мрског ривала Спортинга.

Фудбал 18.08.2015 | 22:40
Бенфика тужила Жезуса! Тражи 7.500.000 евра!

Бенфика тражи 7.500.000 евра одштете од некадашњкег тренера Жоржа Жезуса јер је месец дана раније раскинуо уговор са тим клубом на своју руку.

Орлови су, евидентно, тешко поднели чињеницу да је њихов дојучерашњи тренер овога лета прешао у редове мрског градског ривала, па су нашли начин да му загорчају живот.

Према наводима португалске штампе, Бенфика криви Жезуса за кршење уговора, а како је објаснио клупски портпарол, то што је 61-годишњи стручњак сам, без арбитраже, раскинуо уговор месец дана пре његовог истека, могла би да га кошта баснословно.

Занимљиво, Бенфика и Жезус су током маја и јуна константно преговарали око продужења уговора искусног стручњака, али је запело око новца и ти преговори су прекинути. Баш у то време јавио се интерес Спортинга, који има богате инвеститоре из Африке, који су отпустили тадашњег тренера Марка Силву, и на његово место довели управо Жезуса, троструког освајача шампионске титуле са Бенфиком.

Искусни стручњак је 5. јуна потписао званично уговор са Лавовима за годишњу плату од чак 6.000.000 евра, а Бенфика му због тог потеза није исплатила зараду за јун и сада приде тражи и милионску компензацију.

Коментари / 0

Оставите коментар