Benfika tužila Žezusa! Traži 7.500.000 evra!

Frka u Lisabonu! Orlovi se ne mire sa prelaskom trenera na klupu mrskog rivala Sportinga.

Fudbal 18.08.2015 | 22:40
Benfika tužila Žezusa! Traži 7.500.000 evra!

Benfika traži 7.500.000 evra odštete od nekadašnjkeg trenera Žorža Žezusa jer je mesec dana ranije raskinuo ugovor sa tim klubom na svoju ruku.

Orlovi su, evidentno, teško podneli činjenicu da je njihov dojučerašnji trener ovoga leta prešao u redove mrskog gradskog rivala, pa su našli način da mu zagorčaju život.

Prema navodima portugalske štampe, Benfika krivi Žezusa za kršenje ugovora, a kako je objasnio klupski portparol, to što je 61-godišnji stručnjak sam, bez arbitraže, raskinuo ugovor mesec dana pre njegovog isteka, mogla bi da ga košta basnoslovno.

Zanimljivo, Benfika i Žezus su tokom maja i juna konstantno pregovarali oko produženja ugovora iskusnog stručnjaka, ali je zapelo oko novca i ti pregovori su prekinuti. Baš u to vreme javio se interes Sportinga, koji ima bogate investitore iz Afrike, koji su otpustili tadašnjeg trenera Marka Silvu, i na njegovo mesto doveli upravo Žezusa, trostrukog osvajača šampionske titule sa Benfikom.

Iskusni stručnjak je 5. juna potpisao zvanično ugovor sa Lavovima za godišnju platu od čak 6.000.000 evra, a Benfika mu zbog tog poteza nije isplatila zaradu za jun i sada pride traži i milionsku kompenzaciju.

Komentari / 0

Ostavite komentar