У Барселони не жале много за поразом!

Капитен, тренер и председник не мисле да је "смак света" што Барселона није освојила трофеј, али спортски директор има шта да замери судијама...

Фудбал 18.08.2015 | 12:40
У Барселони не жале много за поразом!

Луис Енрике неће успети да се изједначи са Пепом Гвардиолом по рекордном броју трофеја у једној календарској години - шест.

Барселона у понедељак увече није успела да направи чудо и надокнади 0:4 из првог меча Суперкупа Шпаније са Атлетик Билбаом, пошто је реванш на Камп Ноу завршен 1:1, али тренер Каталонаца не жали много због тога.

"Честитам играчима Атлетика, заслужено су освојили трофеј. Још пре неколико месеци рекао сам да тај клуб заслужује неки пехар. Ми нисмо имали среће, посебно у реваншу, али смо били на високом нивоу", сматра Енрике.

Капитен Андрес Инијеста истакао је да жали за пропуштеним шансама из првог меча.

"Недостајао нам је макар један гол у првој утакмици, па да реванш буде неизвеснији. Направили смо много грешака у Билбау, док смо у у реваншу били потпуно супериорни".

Искусни везиста додао је да га не брине то што клуб у 2015. години неће успети да понови успех из 2009.

"Нема много клубова који освоје три или четири трофеја у једној години, а ми ћемо у децембру на Светском првенству за клубове покушати да дођемо до петог", миран је Инијеста.

Упркос неуспеху, задовољан је и председник Ђосеп Марија Бартомеу.

"Наравно да бисмо волели да смо стигли до пехара, али Атлетик га је потпуно заслужио. У сваком случају задовољан сам сликом виђеном у реваншу. Тим се борио и добро играо. Није било лако, пошто нисмо имали много времена за одмор после Суперкупа Европе, али свакако нам је циљ да и наредног лета играмо ова два такмичења", јасан је председник каталонског гиганта.

Један од ретких који је имао шта да замери после утакмице у понедељак био је спортски директор Барселоне, Роберт Фернандез.

Његова критика односила се на судије и искључење Ђерара Пикеа у 56. минуту, када је добио директан црвени картон због жустрог приговора линијском судији.

"Та судијска одлука нам је нанела велику штету. Арбитри би требало добро да размисле пре него што неком играчу покажу директан црвени картон", сматра Фернандез, који је похвалио свој тим за борбеност и партију у реваншу.

Занимљиво, после двомеча у Суперкупу, играчи Барселоне и Атлетик Билбаа састаће се и у недељу у првом колу Примере.

Коментари / 0

Оставите коментар