U Barseloni ne žale mnogo za porazom!

Kapiten, trener i predsednik ne misle da je "smak sveta" što Barselona nije osvojila trofej, ali sportski direktor ima šta da zameri sudijama...

Fudbal 18.08.2015 | 12:40
U Barseloni ne žale mnogo za porazom!

Luis Enrike neće uspeti da se izjednači sa Pepom Gvardiolom po rekordnom broju trofeja u jednoj kalendarskoj godini - šest.

Barselona u ponedeljak uveče nije uspela da napravi čudo i nadoknadi 0:4 iz prvog meča Superkupa Španije sa Atletik Bilbaom, pošto je revanš na Kamp Nou završen 1:1, ali trener Katalonaca ne žali mnogo zbog toga.

"Čestitam igračima Atletika, zasluženo su osvojili trofej. Još pre nekoliko meseci rekao sam da taj klub zaslužuje neki pehar. Mi nismo imali sreće, posebno u revanšu, ali smo bili na visokom nivou", smatra Enrike.

Kapiten Andres Inijesta istakao je da žali za propuštenim šansama iz prvog meča.

"Nedostajao nam je makar jedan gol u prvoj utakmici, pa da revanš bude neizvesniji. Napravili smo mnogo grešaka u Bilbau, dok smo u u revanšu bili potpuno superiorni".

Iskusni vezista dodao je da ga ne brine to što klub u 2015. godini neće uspeti da ponovi uspeh iz 2009.

"Nema mnogo klubova koji osvoje tri ili četiri trofeja u jednoj godini, a mi ćemo u decembru na Svetskom prvenstvu za klubove pokušati da dođemo do petog", miran je Inijesta.

Uprkos neuspehu, zadovoljan je i predsednik Đosep Marija Bartomeu.

"Naravno da bismo voleli da smo stigli do pehara, ali Atletik ga je potpuno zaslužio. U svakom slučaju zadovoljan sam slikom viđenom u revanšu. Tim se borio i dobro igrao. Nije bilo lako, pošto nismo imali mnogo vremena za odmor posle Superkupa Evrope, ali svakako nam je cilj da i narednog leta igramo ova dva takmičenja", jasan je predsednik katalonskog giganta.

Jedan od retkih koji je imao šta da zameri posle utakmice u ponedeljak bio je sportski direktor Barselone, Robert Fernandez.

Njegova kritika odnosila se na sudije i isključenje Đerara Pikea u 56. minutu, kada je dobio direktan crveni karton zbog žustrog prigovora linijskom sudiji.

"Ta sudijska odluka nam je nanela veliku štetu. Arbitri bi trebalo dobro da razmisle pre nego što nekom igraču pokažu direktan crveni karton", smatra Fernandez, koji je pohvalio svoj tim za borbenost i partiju u revanšu.

Zanimljivo, posle dvomeča u Superkupu, igrači Barselone i Atletik Bilbaa sastaće se i u nedelju u prvom kolu Primere.

Komentari / 0

Ostavite komentar