Салетови "Орлови": Један се вратио, други отишао!

Кошаркаши Србије одмарају после освајања "Аћибадем трофеја Београд". Следи пут у Израел у петак на који ће свих 16 кандидата за црвени дрес.

Кошарка 18.08.2015 | 16:40
Салетови "Орлови": Један се вратио, други отишао!

Репрезентација Србије је добила четврту од пет припремних мечева за Еуробаскет и освојила "Аћибадем трофеј Београд".

Селектор Саша Ђорђевић играчима је дао два слободна дана и заказао ново виђање за вечерас у хотелу "Зира".

И док је цела екипа одмарала, Драган Милосављевић вратио се пуном тренажном процесу, будући да је пропустио све контролне мечеве током припрема.

Он ће, као и осталих 15 кандидата, тренирати у среду и четвртак у главном граду Србије, а потом ће "орлови" кренути на мини турнеју.

У петак ће пут Израела, где ће имати две провере против селекције домаћина, 22. и 23. августа, затим следи меч са Словенијом 27. августа у Љубљани, а онда још један, два дана касније у Бањалуци.

Селектор Ђорђевић се после турнира у Београду захвалио на сарадњи Стефану Поту, па му је на располагању остало још 16 играча, односно четворица више него што може да крене на Европско првенство.

Ђорђевић није прецизирао када ће саопштити коначан списак од 12 кошаркаша за Еуробаскет, али ће се то највероватније догодити тек после меча у Бањалуци.

"Орлови" ће последње три недеље припрема завршити без помоћи Милана Минића у стручном штабу, преноси "Журнал".

Популарни Словенац је отпутовао у Атину, на окупљање екипе Панатинаикоса за нову сезону, које је заказано за 24. септембар. Минић ће у главном граду Грчке заједно са Санијем Бећировићем спроводити план припрема Саше Ђорђевића, новог тренера "зелених", који ће званично преузети тим тек по повратку са Еуробаскета, 20. септембра.

Коментари / 0

Оставите коментар