Saletovi "Orlovi": Jedan se vratio, drugi otišao!

Košarkaši Srbije odmaraju posle osvajanja "Aćibadem trofeja Beograd". Sledi put u Izrael u petak na koji će svih 16 kandidata za crveni dres.

Košarka 18.08.2015 | 16:40
Saletovi "Orlovi": Jedan se vratio, drugi otišao!

Reprezentacija Srbije je dobila četvrtu od pet pripremnih mečeva za Eurobasket i osvojila "Aćibadem trofej Beograd".

Selektor Saša Đorđević igračima je dao dva slobodna dana i zakazao novo viđanje za večeras u hotelu "Zira".

I dok je cela ekipa odmarala, Dragan Milosavljević vratio se punom trenažnom procesu, budući da je propustio sve kontrolne mečeve tokom priprema.

On će, kao i ostalih 15 kandidata, trenirati u sredu i četvrtak u glavnom gradu Srbije, a potom će "orlovi" krenuti na mini turneju.

U petak će put Izraela, gde će imati dve provere protiv selekcije domaćina, 22. i 23. avgusta, zatim sledi meč sa Slovenijom 27. avgusta u Ljubljani, a onda još jedan, dva dana kasnije u Banjaluci.

Selektor Đorđević se posle turnira u Beogradu zahvalio na saradnji Stefanu Potu, pa mu je na raspolaganju ostalo još 16 igrača, odnosno četvorica više nego što može da krene na Evropsko prvenstvo.

Đorđević nije precizirao kada će saopštiti konačan spisak od 12 košarkaša za Eurobasket, ali će se to najverovatnije dogoditi tek posle meča u Banjaluci.

"Orlovi" će poslednje tri nedelje priprema završiti bez pomoći Milana Minića u stručnom štabu, prenosi "Žurnal".

Popularni Slovenac je otputovao u Atinu, na okupljanje ekipe Panatinaikosa za novu sezonu, koje je zakazano za 24. septembar. Minić će u glavnom gradu Grčke zajedno sa Sanijem Bećirovićem sprovoditi plan priprema Saše Đorđevića, novog trenera "zelenih", koji će zvanično preuzeti tim tek po povratku sa Eurobasketa, 20. septembra.

Komentari / 0

Ostavite komentar