Јокан: Воша може да избаци Плзењ!

“Није чешки шампион тим од кога би требало стрепети“, храбри суграђане тренер Макабија из Тел Авива.

Фудбал 19.08.2015 | 10:00
Јокан: Воша може да избаци Плзењ!

Било је то велико изненађење. Плзењ је имао предност из првог дуела, али је у реваншу пред домаћом публиком све просуо. Макаби Славише Јокановића шокирао је чешку јавност елиминисавши њеног шампиона из квалификација за Лигу шампиона. Није ни чудо што су у Новом Саду одмах после жреба на коме је Војводина добила Плзењ за ривала у плеј-офу Лиге Европе најавили да ће управо Јокановића контактирати за подробније информације о наредном противнику.
"Може Војводина да елиминише Плзењ. Није чешки шампион тим од кога треба стрепети", храбри суграђане Јокановић у мини интервјуу за Спортски журнал.

То наравно не значи да у двомечу са Плзењом није видео апсолутно ништа. Напротив.
"Екипа игра индустријски фудбал. Понавља много акција, организована, пуно трчи. Има неколико планираних акција за прекиде. Игра агресивно и жели да доминира на терену. Војводина не би требало да се плаши таквих ситуација, јер игра Плзења је предвидива. Новосађани морају само да задрже концентрацију", саветује некадашњи играч Војводине.

Индивидуално не издваја никог посебног. Против Макабија је нешто бољи од осталих био Данијел Колар, нешто талентованији играч екипе, али Јокановић истиче да Плзењ игра као колекив, без тактичких искакања. А могуће предности Воше? То је оно што највише интересује навијаче?
"Плзењ покушава да напада, жели да игра отворено, тако да су контранапади велика шанса противника. Ми смо то искористили, иако је Плзењ имао предност из прве утакмице. Војводина је против Сампдорије показала колико је опасна из контранапада и сигурно су у Плзењу то приметили. Можда се зато неће залетети, па Војводина мора да обрати пажњу на прекиде. Ако у тим ситуацијама сачува гол имаће добру шансу из контранапада", категоричан је Јокановић за интервјуу за Спортски журнал.

Има дакле наде. И више од тога.

Коментари / 0

Оставите коментар