Jokan: Voša može da izbaci Plzenj!

“Nije češki šampion tim od koga bi trebalo strepeti“, hrabri sugrađane trener Makabija iz Tel Aviva.

Fudbal 19.08.2015 | 10:00
Jokan: Voša može da izbaci Plzenj!

Bilo je to veliko iznenađenje. Plzenj je imao prednost iz prvog duela, ali je u revanšu pred domaćom publikom sve prosuo. Makabi Slaviše Jokanovića šokirao je češku javnost eliminisavši njenog šampiona iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Nije ni čudo što su u Novom Sadu odmah posle žreba na kome je Vojvodina dobila Plzenj za rivala u plej-ofu Lige Evrope najavili da će upravo Jokanovića kontaktirati za podrobnije informacije o narednom protivniku.
"Može Vojvodina da eliminiše Plzenj. Nije češki šampion tim od koga treba strepeti", hrabri sugrađane Jokanović u mini intervjuu za Sportski žurnal.

To naravno ne znači da u dvomeču sa Plzenjom nije video apsolutno ništa. Naprotiv.
"Ekipa igra industrijski fudbal. Ponavlja mnogo akcija, organizovana, puno trči. Ima nekoliko planiranih akcija za prekide. Igra agresivno i želi da dominira na terenu. Vojvodina ne bi trebalo da se plaši takvih situacija, jer igra Plzenja je predvidiva. Novosađani moraju samo da zadrže koncentraciju", savetuje nekadašnji igrač Vojvodine.

Individualno ne izdvaja nikog posebnog. Protiv Makabija je nešto bolji od ostalih bio Danijel Kolar, nešto talentovaniji igrač ekipe, ali Jokanović ističe da Plzenj igra kao kolekiv, bez taktičkih iskakanja. A moguće prednosti Voše? To je ono što najviše interesuje navijače?
"Plzenj pokušava da napada, želi da igra otvoreno, tako da su kontranapadi velika šansa protivnika. Mi smo to iskoristili, iako je Plzenj imao prednost iz prve utakmice. Vojvodina je protiv Sampdorije pokazala koliko je opasna iz kontranapada i sigurno su u Plzenju to primetili. Možda se zato neće zaleteti, pa Vojvodina mora da obrati pažnju na prekide. Ako u tim situacijama sačuva gol imaće dobru šansu iz kontranapada", kategoričan je Jokanović za intervjuu za Sportski žurnal.

Ima dakle nade. I više od toga.

Komentari / 0

Ostavite komentar