Енрике: Некад је боље изгубити...!

Тренер Барселоне Луис Енрике рекао је после пораза у Суперкупу Шпаније да је некада добро изгубити како би играчи постали свесни колико је тешко победити.

Фудбал 18.08.2015 | 19:20
Енрике: Некад је боље изгубити...!

Барселона је у понедељак у реванш мечу Суперкупа одиграла нерешено 1:1 на свом терену против Атлетик Билбаа, који је освојио трофеј захваљујући сјајном тријумфу од 4:0 на ’Сан Мамесу’.

Често критиковани бивши играч Барселоне постао је ове године други тренер који је донео триплу круну на ’Ноу Камп’, као и пети човек који је освојио Суперкуп Европе као играч и као тренер.

„Мислим да су они одиграли веома добро. Атлетик је почео да сумња и видео сам како су наши противници забринути. Тако смо се осећали после утакмице – такмичили смо се и уложили велики напор. Али, све је било готово када је Пике искључен“, признао је Енрике.

Енрикеа су многи оптужили за пораз од Билбаа, иако је он и прошле године баш због честих измена играча у првом делу сезоне просто прегазио конкуренцију у другом делу такмичења, када се и одлучивало о трофејима.

„Једино што могу да кажем јесте свака част Атлетику на одличној партији. Некада је добро изгубити како бисмо постали свеснији колико је тешко победити“, додао је тренер Барсе.

Барселона за викенд креће у одбрану титуле новом утакмицом са Атлетик Билбаом.

„Тим је јединствен и такмичарски настојен. Испред нас је тешка сезоне. Желимо да наставимо да навијачима доносимо радост и будемо тим који поставља стандарде широм света“, закључио је Енрике.

Коментари / 0

Оставите коментар