Enrike: Nekad je bolje izgubiti...!

Trener Barselone Luis Enrike rekao je posle poraza u Superkupu Španije da je nekada dobro izgubiti kako bi igrači postali svesni koliko je teško pobediti.

Fudbal 18.08.2015 | 19:20
Enrike: Nekad je bolje izgubiti...!

Barselona je u ponedeljak u revanš meču Superkupa odigrala nerešeno 1:1 na svom terenu protiv Atletik Bilbaa, koji je osvojio trofej zahvaljujući sjajnom trijumfu od 4:0 na ’San Mamesu’.

Često kritikovani bivši igrač Barselone postao je ove godine drugi trener koji je doneo triplu krunu na ’Nou Kamp’, kao i peti čovek koji je osvojio Superkup Evrope kao igrač i kao trener.

„Mislim da su oni odigrali veoma dobro. Atletik je počeo da sumnja i video sam kako su naši protivnici zabrinuti. Tako smo se osećali posle utakmice – takmičili smo se i uložili veliki napor. Ali, sve je bilo gotovo kada je Pike isključen“, priznao je Enrike.

Enrikea su mnogi optužili za poraz od Bilbaa, iako je on i prošle godine baš zbog čestih izmena igrača u prvom delu sezone prosto pregazio konkurenciju u drugom delu takmičenja, kada se i odlučivalo o trofejima.

„Jedino što mogu da kažem jeste svaka čast Atletiku na odličnoj partiji. Nekada je dobro izgubiti kako bismo postali svesniji koliko je teško pobediti“, dodao je trener Barse.

Barselona za vikend kreće u odbranu titule novom utakmicom sa Atletik Bilbaom.

„Tim je jedinstven i takmičarski nastojen. Ispred nas je teška sezone. Želimo da nastavimo da navijačima donosimo radost i budemo tim koji postavlja standarde širom sveta“, zaključio je Enrike.

Komentari / 0

Ostavite komentar