Данас: Вучић размишља о свеопштим изборима

Премијер Србије Александар Вучић озбиљно размишља о расписивању свеопштих избора, сазнаје Данас од извора блиских Влади Србије.

Србија 18.08.2015 | 12:18
Данас: Вучић размишља о свеопштим  изборима

Како је речено београдском листу, упоредо са покрајинским изборима у децембру, постоји озбиљна могућност да буду расписани и избори за републички парламент.

"Александар Вучић озбиљно размишља о свеопштим изборима. Опозиција их жели, а њему је доста притисака и размирица унутар владајуће коалиције", напомињу саговорници листа Данас блиски Влади Србије.

Како истичу, премијер још није донео коначну одлуку, а говориће о томе на једној од наредних конференција за новинаре.

Челници владајуће странке увелико се спремају за одржавање избора у Војводини у децембру. То је за Данас потврдио потпредседник напредњака Игор Мировић.

"Ми очекујемо изборе у Војводини у децембру", рекао је Мировић листу Данас.

Иначе, како је Данас већ известио, Влада Србије очекује да Савет министара Европске уније у септембру да препоруку за отварање првих поглавља у процесу придруживања ЕУ, како би се у децембру одржала Међувладина конференција на којој би та одлука и званично била потврђена.

То би, по свим прогнозама познаваоца прилика на политичкој сцени, био огроман капитал владајућој гарнитури за предстојеће изборе, како покрајинске тако и републичке.
Јавност је очекивала реконструкцију Владе Србије у априлу ове године, када је након седнице Главног одбора странке премијер Србије и лидер Српске напредне странке саопштио четири могућа сценарија.

"Једна опција је да променимо коалиционе снаге. Друга је да дође до значајних промена у СНС. Трећа подразумева промену на челу Владе, а четврта да не буде реконструкције до децембра и да сачекамо покрајинске и локалне изборе", рекао је тада Александар Вучић. Он је најавио да ће се о тој теми наставити разговори у врху странке, у наредном периоду.

"Свакако да реконструкција неће бити козметичка. Не бих сад да анализирамо варијанте, али верујем да ће мој предлог бити подржан. Мислим да још имам подршку већине у странци". Премијер тада није желео да коментарише евентуалне промене на челу Владе, али је приметио: "Многи би се томе највише радовали, посебно они који толико снаге улажу у то да ме победе, али им никако не полази за руком".

Он је рекао и да има доказе да се различити тајкунски лобији боре за промену власти у Србији: "Они желе да наставе пљачку Србије. Наш циљ је да донесемо бољитак народу, да Србија буде модерна, демократски устројена, уређена и уверен сам да ћемо у том послу успети. Побеђиваћемо све оне којима је успех да ствари врате у прошлост, да Србијом управљају тајкунско-мафијашки кланови, као што су управљали од земунског до Мишковићевог клана."

(Данас)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Власт

18.08.2015 06:51

Изгледа да му је власт оваква какву спроводи без резултата те тражи нове могућности за манипулалцију бирача.

ОДГОВОРИТЕ
Name

белај

18.08.2015 10:36

Овај стално размишља, питам се о чему када ништа не напредује да народ боље живи са обе стране Дрине, пошто као брине стално и за нас из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

саватије

18.08.2015 12:49

Па и не мозе да напредује кад поред њега седи веља лампек и узива смисљајуци нацин да остане у власти и наравно крадуцка,по мало.

Name

гласач

18.08.2015 11:16

Па драги премијеру, није народ баш толико глуп! Лепо си се то досетио како можеш да владаш још бар две више године! Па зар ниси сад пре две године расписао изборе! За то ова држава има пара, а за моју пензију нема! Постао си врло дрзак! Немојте народе дозволити да нас прави глупим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

18.08.2015 11:50

Вуциц је одиграо своју игру за власт и дебеле паре кад је по зељи Брисела, Немацке и Ватикана разбио радикале који су требали доци на трон Србије сада це њиме као мокром крпом да обрису прасину и баце га на смеце или це Косово признати као самосталну дрзаву и војну силу на Балкану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛАБО КОНТА

18.08.2015 12:03

Немој ти молим те размисљати,дај то неком ко боље зна.Давно је Никола Тесла рекао,ако је цовјек паметан,мора имати спицасту главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колектор

19.08.2015 09:05

Вучић нека радије размишља о бјежању из Србије јер ће му бити суђено за издају Српског народа као свима пре њега а и за време њега!

ОДГОВОРИТЕ