Danas: Vučić razmišlja o sveopštim izborima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ozbiljno razmišlja o raspisivanju sveopštih izbora, saznaje Danas od izvora bliskih Vladi Srbije.

Srbija 18.08.2015 | 12:18
Danas: Vučić razmišlja o sveopštim  izborima

Kako je rečeno beogradskom listu, uporedo sa pokrajinskim izborima u decembru, postoji ozbiljna mogućnost da budu raspisani i izbori za republički parlament.

"Aleksandar Vučić ozbiljno razmišlja o sveopštim izborima. Opozicija ih želi, a njemu je dosta pritisaka i razmirica unutar vladajuće koalicije", napominju sagovornici lista Danas bliski Vladi Srbije.

Kako ističu, premijer još nije doneo konačnu odluku, a govoriće o tome na jednoj od narednih konferencija za novinare.

Čelnici vladajuće stranke uveliko se spremaju za održavanje izbora u Vojvodini u decembru. To je za Danas potvrdio potpredsednik naprednjaka Igor Mirović.

"Mi očekujemo izbore u Vojvodini u decembru", rekao je Mirović listu Danas.

Inače, kako je Danas već izvestio, Vlada Srbije očekuje da Savet ministara Evropske unije u septembru da preporuku za otvaranje prvih poglavlja u procesu pridruživanja EU, kako bi se u decembru održala Međuvladina konferencija na kojoj bi ta odluka i zvanično bila potvrđena.

To bi, po svim prognozama poznavaoca prilika na političkoj sceni, bio ogroman kapital vladajućoj garnituri za predstojeće izbore, kako pokrajinske tako i republičke.
Javnost je očekivala rekonstrukciju Vlade Srbije u aprilu ove godine, kada je nakon sednice Glavnog odbora stranke premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke saopštio četiri moguća scenarija.

"Jedna opcija je da promenimo koalicione snage. Druga je da dođe do značajnih promena u SNS. Treća podrazumeva promenu na čelu Vlade, a četvrta da ne bude rekonstrukcije do decembra i da sačekamo pokrajinske i lokalne izbore", rekao je tada Aleksandar Vučić. On je najavio da će se o toj temi nastaviti razgovori u vrhu stranke, u narednom periodu.

"Svakako da rekonstrukcija neće biti kozmetička. Ne bih sad da analiziramo varijante, ali verujem da će moj predlog biti podržan. Mislim da još imam podršku većine u stranci". Premijer tada nije želeo da komentariše eventualne promene na čelu Vlade, ali je primetio: "Mnogi bi se tome najviše radovali, posebno oni koji toliko snage ulažu u to da me pobede, ali im nikako ne polazi za rukom".

On je rekao i da ima dokaze da se različiti tajkunski lobiji bore za promenu vlasti u Srbiji: "Oni žele da nastave pljačku Srbije. Naš cilj je da donesemo boljitak narodu, da Srbija bude moderna, demokratski ustrojena, uređena i uveren sam da ćemo u tom poslu uspeti. Pobeđivaćemo sve one kojima je uspeh da stvari vrate u prošlost, da Srbijom upravljaju tajkunsko-mafijaški klanovi, kao što su upravljali od zemunskog do Miškovićevog klana."

(Danas)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Vlast

18.08.2015 06:51

Izgleda da mu je vlast ovakva kakvu sprovodi bez rezultata te traži nove mogućnosti za manipulalciju birača.

ODGOVORITE
Name

belaj

18.08.2015 10:36

Ovaj stalno razmišlja, pitam se o čemu kada ništa ne napreduje da narod bolje živi sa obe strane Drine, pošto kao brine stalno i za nas iz RS.

ODGOVORITE
Name

savatije

18.08.2015 12:49

Pa i ne moze da napreduje kad pored njega sedi velja lampek i uziva smisljajuci nacin da ostane u vlasti i naravno kraducka,po malo.

Name

glasač

18.08.2015 11:16

Pa dragi premijeru, nije narod baš toliko glup! Lepo si se to dosetio kako možeš da vladaš još bar dve više godine! Pa zar nisi sad pre dve godine raspisao izbore! Za to ova država ima para, a za moju penziju nema! Postao si vrlo drzak! Nemojte narode dozvoliti da nas pravi glupim!

ODGOVORITE
Name

Serafim

18.08.2015 11:50

Vucic je odigrao svoju igru za vlast i debele pare kad je po zelji Brisela, Nemacke i Vatikana razbio radikale koji su trebali doci na tron Srbije sada ce njime kao mokrom krpom da obrisu prasinu i bace ga na smece ili ce Kosovo priznati kao samostalnu drzavu i vojnu silu na Balkanu.

ODGOVORITE
Name

SLABO KONTA

18.08.2015 12:03

Nemoj ti molim te razmisljati,daj to nekom ko bolje zna.Davno je Nikola Tesla rekao,ako je covjek pametan,mora imati spicastu glavu.

ODGOVORITE
Name

Kolektor

19.08.2015 09:05

Vučić neka radije razmišlja o bježanju iz Srbije jer će mu biti suđeno za izdaju Srpskog naroda kao svima pre njega a i za vreme njega!

ODGOVORITE