Србија неће градити зид према Македонији

Власт, опозиција и представници НВО једногласно су одбацили идеју Ненада Поповића о подизању зида на граници са Македонијом.

Србија 18.08.2015 | 07:45
Србија неће градити зид према Македонији

Изградњом зида би, сматра лидер Српске народне партије, Србија спречила неконтролисани прилив миграната са Блиског истока и из северне Африке. Такође, Поповић предлаже да се рок за доношење одлуке о азилу скрати на 48 сати.

Министар Александар Вулин каже за „Блиц” да овакав предлог није нов, али и да „зид до сада није заштитио ни Мађарску, ни Бугарску, као што то није учинила контрола мора према Грчкој и Италији”.

- Србија тражи да ЕУ формулише своју политику и зависно од ње ћемо заузети став у складу са својим интересима. Уз то, Србија није циљ миграната и ми засад немамо проблем са бројем људи који желе азил, па самим тим ни са прописима који регулишу добијање азила - каже Вулин.

Зид није заштитио Мађарску и Бугарску, као што то није учинила контрола мора према Грчкој и Италији.
Александар Вулин, министар у Влади Србије
Шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић каже за наш лист да Србија жели Европу без граница и да је политика Владе Србије „изградња мостова и спона, а не зидова”.

Шеф посланика ДС Борислав Стефановић сматра да је предлог СНП мотивисан „опасним десничарским идејама”, као и да је проблем миграната много сложенији од подизања ограда.

Директор Групе 484 Владимир Петронијевић такође истиче да зидови „никада неће зауставити миграције”, а упозорава и да је идеја спорна из угла међународног права.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Маxо

18.08.2015 06:37

За Србију и регион са Мигрантима проблеми тек поцињу. Сад кад се процуло а у доба Фацебоока Вибера итд. информације иду огромном брзином и у правцу ЕУ це да се упути не 100.000 или 200.000 ја процјњујем и до 5 Милиона Миграната из свих земаља гдје економија није таква да мозес са породицом да презивљавас или је полуратно стање ко у Ираку. Аргумент да ти Мигранти не зеле да остану у Србији , БиХ или Македонији је једна ствар а друга је ста кад Мадјари затворе границе Румуни и Бугари их силом као сто и сада раде тјерају према тим земљама онда це они хтјели ми то или не остати и бити дио насих проблема ,а као да их сами немамо и превисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

18.08.2015 07:54

Да имамо м**а као Мадјари и Бугари,све протјерати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

18.08.2015 10:14

Да, неће градити зид јер нема пара.

ОДГОВОРИТЕ