Вратио се Дивац, вратио се и Кукоч!

Легендарни хрватски кошаркаш нови је функционер Чикаго Булса, франшизе у чијем је дресу освојио три НБА титуле.

Кошарка 18.08.2015 | 14:20
Вратио се Дивац, вратио се и Кукоч!

Тони Кукоч (46) и Скоти Пипен (49) поново су тандем Чикаго Булса, али сада ван терена.

Пензионисани двојац вратио се у "Ветровити град" у својству саветника председника франшизе. Пипен је ту улогу већ преузео.

"Довољно је да само неколико минута проведе у друштву Тонија Кукоча и почећете да цените његову личност, страст и професионализам. Лако је препознати допринос који ће пружити нашем тиму у својој новој улози", рекао је председник Булса Мајкл Рејнсдорф.

Који ће бити Кукочеви задаци?

"Тони ће радити широм организације и имаће широку палету задужења, без обзира на то да ли ће то бити рад са играчима из иностранства (Европе) или разговори са партнерима и навијачима. Тони ће бити значајан промотер свега што су Булси били, што јесу и што ће бити", објашњено је.

Кукоч је играо НБА лигу од 1993. до 2006. Поникао је у Југопластици, у којој је са Божом Маљковићем подизао трофеје Евролиге. Пре одласка "преко баре" играо је и за Бенетон и био освајач олимпијског сребра са репрезентацијом СФР Југославије и Хрватске. Такође, у плавом дресу "Југе" био је и шампион света и двоструки првак Европе.

У Америци је потом постао један од првих Европљана који су спадали у ред највећих звезда. Освојио је три титуле са Булсима и проглашен најбољим "шестим" играчем лиге 1996.

"Велика је срећа и част бити поново део тима који ми је помогао да дефинишем своју каријеру овде, у САД и Чикагу. Булси су ми постали шира фамилија и заиста се радујем данима који долазе, као и томе што ћу бити 'бик' за цео живот", рекао је Кукоч.

Дакле, у новој сезони Дивац и Кукоч поново ће бити ривали, с тим да би легендарни српски центар могао да има и подршку некадашњих саиграча - Пеђе Стојаковића и Пеђе Дробњака.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зеро

18.08.2015 11:21

Легендарни Пинк Пантер.

ОДГОВОРИТЕ