Vratio se Divac, vratio se i Kukoč!

Legendarni hrvatski košarkaš novi je funkcioner Čikago Bulsa, franšize u čijem je dresu osvojio tri NBA titule.

Košarka 18.08.2015 | 14:20
Vratio se Divac, vratio se i Kukoč!

Toni Kukoč (46) i Skoti Pipen (49) ponovo su tandem Čikago Bulsa, ali sada van terena.

Penzionisani dvojac vratio se u "Vetroviti grad" u svojstvu savetnika predsednika franšize. Pipen je tu ulogu već preuzeo.

"Dovoljno je da samo nekoliko minuta provede u društvu Tonija Kukoča i počećete da cenite njegovu ličnost, strast i profesionalizam. Lako je prepoznati doprinos koji će pružiti našem timu u svojoj novoj ulozi", rekao je predsednik Bulsa Majkl Rejnsdorf.

Koji će biti Kukočevi zadaci?

"Toni će raditi širom organizacije i imaće široku paletu zaduženja, bez obzira na to da li će to biti rad sa igračima iz inostranstva (Evrope) ili razgovori sa partnerima i navijačima. Toni će biti značajan promoter svega što su Bulsi bili, što jesu i što će biti", objašnjeno je.

Kukoč je igrao NBA ligu od 1993. do 2006. Ponikao je u Jugoplastici, u kojoj je sa Božom Maljkovićem podizao trofeje Evrolige. Pre odlaska "preko bare" igrao je i za Beneton i bio osvajač olimpijskog srebra sa reprezentacijom SFR Jugoslavije i Hrvatske. Takođe, u plavom dresu "Juge" bio je i šampion sveta i dvostruki prvak Evrope.

U Americi je potom postao jedan od prvih Evropljana koji su spadali u red najvećih zvezda. Osvojio je tri titule sa Bulsima i proglašen najboljim "šestim" igračem lige 1996.

"Velika je sreća i čast biti ponovo deo tima koji mi je pomogao da definišem svoju karijeru ovde, u SAD i Čikagu. Bulsi su mi postali šira familija i zaista se radujem danima koji dolaze, kao i tome što ću biti 'bik' za ceo život", rekao je Kukoč.

Dakle, u novoj sezoni Divac i Kukoč ponovo će biti rivali, s tim da bi legendarni srpski centar mogao da ima i podršku nekadašnjih saigrača - Peđe Stojakovića i Peđe Drobnjaka.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zero

18.08.2015 11:21

Legendarni Pink Panter.

ODGOVORITE