Федерер: Бољи сам играч него прије 10 година!

Роџер Федерер, бранилац титуле у Синсинатију, каже да је ове сезоне имао много више времена да се спреми за турнир.

Тенис 18.08.2015 | 13:00
Федерер: Бољи сам играч него прије 10 година!

“Потпуно другачија припрема него прошле године – тада сам дошао уморан после пет мечева у Торонту и нисам био сигуран ни да ли ћу да играм. Срећом, играо сам и на крау сам победио, али сада сам имао више времена, свежији сам и једва чекам да турнир почне. Добро сам тренирао“, рекао је 34-годишњи Швајцарац.

Федерер је пет пута освајао турнир у Синсинатију, први пут још 2005. године.

“Мислим да сам бољи тенисер сада него када сам имао 24 године, тренирао сам још десет година и имам десет година више искуства. Можда ниво мог сам опоуздања није као тада када сам добијао и по 40 мечева у низу, али осећам да ми је сервис ефектнији, да ми је бекхенд бољи, да ми је форхенд једнако добар као раније и да су ми волеји бољи него у прошлости. Мислим да сам морао да се адаптирам на нову генерацију играча“.

Више од трећине играча у првих 100 имају 30 или више година, а Федерер је изненађен што нова генерација није преузела примат.

“Имали смо веома добру генерацију, сећам се још у јуниорима, моја година 1981, али и 1982. и 1980, драго ми је што је много њих сада на Туру и мало сам изненађен колико њих и даље игра успешно“, каже Федерер И наводи разлоге за то:

“Прво, та генерација је била врло добра. Друго, генерација која обично истисне тенисере није била јака као неке друге, овде мислим на играче који сада имају 25 година. Та генерација имала је само неколико добрих играча, као и ова садашња од 20 година“.

Коментари / 0

Оставите коментар