Federer: Bolji sam igrač nego prije 10 godina!

Rodžer Federer, branilac titule u Sinsinatiju, kaže da je ove sezone imao mnogo više vremena da se spremi za turnir.

Tenis 18.08.2015 | 13:00
Federer: Bolji sam igrač nego prije 10 godina!

“Potpuno drugačija priprema nego prošle godine – tada sam došao umoran posle pet mečeva u Torontu i nisam bio siguran ni da li ću da igram. Srećom, igrao sam i na krau sam pobedio, ali sada sam imao više vremena, svežiji sam i jedva čekam da turnir počne. Dobro sam trenirao“, rekao je 34-godišnji Švajcarac.

Federer je pet puta osvajao turnir u Sinsinatiju, prvi put još 2005. godine.

“Mislim da sam bolji teniser sada nego kada sam imao 24 godine, trenirao sam još deset godina i imam deset godina više iskustva. Možda nivo mog sam opouzdanja nije kao tada kada sam dobijao i po 40 mečeva u nizu, ali osećam da mi je servis efektniji, da mi je bekhend bolji, da mi je forhend jednako dobar kao ranije i da su mi voleji bolji nego u prošlosti. Mislim da sam morao da se adaptiram na novu generaciju igrača“.

Više od trećine igrača u prvih 100 imaju 30 ili više godina, a Federer je iznenađen što nova generacija nije preuzela primat.

“Imali smo veoma dobru generaciju, sećam se još u juniorima, moja godina 1981, ali i 1982. i 1980, drago mi je što je mnogo njih sada na Turu i malo sam iznenađen koliko njih i dalje igra uspešno“, kaže Federer I navodi razloge za to:

“Prvo, ta generacija je bila vrlo dobra. Drugo, generacija koja obično istisne tenisere nije bila jaka kao neke druge, ovde mislim na igrače koji sada imaju 25 godina. Ta generacija imala je samo nekoliko dobrih igrača, kao i ova sadašnja od 20 godina“.

Komentari / 0

Ostavite komentar