На млађима Партизан остаје!

Евентуалним одласком Миленка Тепића, Вања Маринковић би са 18 година постао "прва виолина" црно-белих.

Кошарка 18.08.2015 | 17:20
На млађима Партизан остаје!

Форсирање младих играча одувек је било Партизаново опредељење, али последњих година је оно више било ствар нужде, него стратегије. Овог лета од стратегије није остало ништа!

Једноставно, Партизан је данас у таквој ситуацији да не може да задржи, или доведе, иоле искусног играча, јер може да му понуди само наступ у дресу са славним грбом, пред једном од најбољих публика у Европи.

Све остало, укључујући оно од чега се живи - новац, део је неизвесности у којој егзистира некадашњи шампион Европе и вишеструки првак државе и региона.

"Екипа је у великој мери десеткована, а мој статус је и даље нерешен", рекао је Миленко Тепић на почетку припрема за нову сезону.

"Видите и сами каква је ситуација у Партизану. За сада сам ту, да помогнем екипи да се што боље спреми, а и да спремим себе на најбољи начин, па ћемо видети како се ствари буду одвијале - да ли ћу негде отићи или ћемо разговарати о нечему другом", објаснио је некадашњи репрезентативац.

Тепић очигледно има помешана осећања. Са једне стране воли Партизан, са друге, сигурно га је потрошила константна тензија у претходних 20 месеци, колико је прошло од повратка међу црно-беле.

"Партизан је велико име, без обзира на моменат у коме се налази. Традиција су резултати који постоје и навијачи, које ће овај клуб увек имати. Ситуација јесте тешка, видите да је клуб одустао од Еврокупа. Могу само да се надам да ће све то бити превазиђено. Разговараћемо, отом-потом..."

Ако не буде Тепића, с обзиром на то да ће Едо Мурић због повреде рамена пропустити октобар, можда и новембар, Партизан би у такмичење могао да крене са 18-годишњим Вањом Маринковићем као лидером!

"Тако испада...", скромно ће Маринковић, који је у јануару потписао први професионални уговор.

"Млад сам, надам се најбољем. Жеља за доказивањем ми је јача од страха шта ће се даље дешавати са клубом".

Маринковић је већ петнаестак дана у интензивном тренингу и чини се да је дошао на припреме са нешто више мишићне масе него пролетос. Како стоје ствари, требаће му доста енергије да изнесе ову сезону...

"Ово је сигурно најтежа сезона до сада у Партизану, јер су због финансијске ситуације отишли сви носиоци игре, али ћемо ми млађи и играчи који су на проби покушати нешто да извучемо", обећао је Вања Маринковић.

Наравно, до почетка сезоне остало је још непуних седам недеља и могуће је да ће Партизан када дође време за званичне утакмице бити јачи него што је сада. Али, гаранција за то нема.

Маринковић је прошле сезоне био испомоћ на позицији плејмејкера.

"Природно, док је Тепић био повређен, али ове сезоне се надам игри на 'двојци' више него на 'кецу'. То ми више лежи", рекао је суперталентовани шутер.

Коментари / 0

Оставите коментар