Na mlađima Partizan ostaje!

Eventualnim odlaskom Milenka Tepića, Vanja Marinković bi sa 18 godina postao "prva violina" crno-belih.

Košarka 18.08.2015 | 17:20
Na mlađima Partizan ostaje!

Forsiranje mladih igrača oduvek je bilo Partizanovo opredeljenje, ali poslednjih godina je ono više bilo stvar nužde, nego strategije. Ovog leta od strategije nije ostalo ništa!

Jednostavno, Partizan je danas u takvoj situaciji da ne može da zadrži, ili dovede, iole iskusnog igrača, jer može da mu ponudi samo nastup u dresu sa slavnim grbom, pred jednom od najboljih publika u Evropi.

Sve ostalo, uključujući ono od čega se živi - novac, deo je neizvesnosti u kojoj egzistira nekadašnji šampion Evrope i višestruki prvak države i regiona.

"Ekipa je u velikoj meri desetkovana, a moj status je i dalje nerešen", rekao je Milenko Tepić na početku priprema za novu sezonu.

"Vidite i sami kakva je situacija u Partizanu. Za sada sam tu, da pomognem ekipi da se što bolje spremi, a i da spremim sebe na najbolji način, pa ćemo videti kako se stvari budu odvijale - da li ću negde otići ili ćemo razgovarati o nečemu drugom", objasnio je nekadašnji reprezentativac.

Tepić očigledno ima pomešana osećanja. Sa jedne strane voli Partizan, sa druge, sigurno ga je potrošila konstantna tenzija u prethodnih 20 meseci, koliko je prošlo od povratka među crno-bele.

"Partizan je veliko ime, bez obzira na momenat u kome se nalazi. Tradicija su rezultati koji postoje i navijači, koje će ovaj klub uvek imati. Situacija jeste teška, vidite da je klub odustao od Evrokupa. Mogu samo da se nadam da će sve to biti prevaziđeno. Razgovaraćemo, otom-potom..."

Ako ne bude Tepića, s obzirom na to da će Edo Murić zbog povrede ramena propustiti oktobar, možda i novembar, Partizan bi u takmičenje mogao da krene sa 18-godišnjim Vanjom Marinkovićem kao liderom!

"Tako ispada...", skromno će Marinković, koji je u januaru potpisao prvi profesionalni ugovor.

"Mlad sam, nadam se najboljem. Želja za dokazivanjem mi je jača od straha šta će se dalje dešavati sa klubom".

Marinković je već petnaestak dana u intenzivnom treningu i čini se da je došao na pripreme sa nešto više mišićne mase nego proletos. Kako stoje stvari, trebaće mu dosta energije da iznese ovu sezonu...

"Ovo je sigurno najteža sezona do sada u Partizanu, jer su zbog finansijske situacije otišli svi nosioci igre, ali ćemo mi mlađi i igrači koji su na probi pokušati nešto da izvučemo", obećao je Vanja Marinković.

Naravno, do početka sezone ostalo je još nepunih sedam nedelja i moguće je da će Partizan kada dođe vreme za zvanične utakmice biti jači nego što je sada. Ali, garancija za to nema.

Marinković je prošle sezone bio ispomoć na poziciji plejmejkera.

"Prirodno, dok je Tepić bio povređen, ali ove sezone se nadam igri na 'dvojci' više nego na 'kecu'. To mi više leži", rekao je supertalentovani šuter.

Komentari / 0

Ostavite komentar