Оливер Ивановић почео да узима течност

Предсједник Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" /СДП/ Оливер Ивановић, коме је због штрајка глађу у притвору у сјеверној Косовској Митровици нарушено здравље, почео је да узима течност.

Србија 17.08.2015 | 22:45
Оливер Ивановић почео да узима течност

Директор Здравственог центра из сјеверне Косовске Митровице Милан Ивановић рекао је Срни да је Ивановић почео да узима течност након савјета љекара и молбе чланова породице.

"Његово здравствено стање, колико год да смо успели да стабилизујемо виталне функције, урушено је услед вишедневног штрајка глађу и могло би додатно да се искомпликује", каже Ивановић.

Он је навео да је Ивановић прошле ноћи и јутрос пао у хипертензију. Према његовим ријечима, низак крвни притисак, који има Ивановић, "скочио" је на 170/110.

Ивановићу је укључена инфузија, а данас је прихватио савјет и почео је да узима течност.

Директор Здравственог центра напомиње да је Ивановић упоран у штрајку глађу, колико год га то коштало здравља, све док не издејствује судску одлуку да се брани са слободе.

Оливера Ивановића у Здравственом центру у Косовској Митровици обезбјеђују косовски полицајци који су распоређени у соби и у ходнику испред врата болесничке собе.

"То се коси са свим нормама хуманости и лечења пацијената", каже директор центра и истиче да су полицајци и њему покушали да наметну норме понашања из затвора.

Ивановић је истакао да таквим односом полиција директно крши правило да пацијент мора имати своју интимност и могућност да му лекар саопшти дијагнозу или с њим обави разговор у четири ока.

Конзилијум љекара је примједбе на понашање косовске полиције доставио Судском вијећу од којег тражи да се полицији забрани да се мијеша рад љекара и да "заводи притворски режим рада" у здравственој установи отвореног типа.

Оливер Ивановић 11. дан штрајкује глађу, а од прије два дана смјештен је на лијечење у болницу у сјеверној Косовској Митровици.

Ивановић је ухапшен 27. јануара 2014. године и од тада се налази у притвор.

Коментари / 0

Оставите коментар