Oliver Ivanović počeo da uzima tečnost

Predsjednik Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" /SDP/ Oliver Ivanović, kome je zbog štrajka glađu u pritvoru u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici narušeno zdravlje, počeo je da uzima tečnost.

Srbija 17.08.2015 | 22:45
Oliver Ivanović počeo da uzima tečnost

Direktor Zdravstvenog centra iz sjeverne Kosovske Mitrovice Milan Ivanović rekao je Srni da je Ivanović počeo da uzima tečnost nakon savjeta ljekara i molbe članova porodice.

"NJegovo zdravstveno stanje, koliko god da smo uspeli da stabilizujemo vitalne funkcije, urušeno je usled višednevnog štrajka glađu i moglo bi dodatno da se iskomplikuje", kaže Ivanović.

On je naveo da je Ivanović prošle noći i jutros pao u hipertenziju. Prema njegovim riječima, nizak krvni pritisak, koji ima Ivanović, "skočio" je na 170/110.

Ivanoviću je uključena infuzija, a danas je prihvatio savjet i počeo je da uzima tečnost.

Direktor Zdravstvenog centra napominje da je Ivanović uporan u štrajku glađu, koliko god ga to koštalo zdravlja, sve dok ne izdejstvuje sudsku odluku da se brani sa slobode.

Olivera Ivanovića u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici obezbjeđuju kosovski policajci koji su raspoređeni u sobi i u hodniku ispred vrata bolesničke sobe.

"To se kosi sa svim normama humanosti i lečenja pacijenata", kaže direktor centra i ističe da su policajci i njemu pokušali da nametnu norme ponašanja iz zatvora.

Ivanović je istakao da takvim odnosom policija direktno krši pravilo da pacijent mora imati svoju intimnost i mogućnost da mu lekar saopšti dijagnozu ili s njim obavi razgovor u četiri oka.

Konzilijum ljekara je primjedbe na ponašanje kosovske policije dostavio Sudskom vijeću od kojeg traži da se policiji zabrani da se miješa rad ljekara i da "zavodi pritvorski režim rada" u zdravstvenoj ustanovi otvorenog tipa.

Oliver Ivanović 11. dan štrajkuje glađu, a od prije dva dana smješten je na liječenje u bolnicu u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine i od tada se nalazi u pritvor.

Komentari / 0

Ostavite komentar