Печи: Мари је срушио менталну баријеру звану Новак!

Марк Печи, некадашњи 80. тенисер света који сада ради као аналитичар, каже да није никада сумњао да Енди Мари може да победи Новака Ђоковића.

Тенис 18.08.2015 | 10:20
Печи: Мари је срушио менталну баријеру звану Новак!

“Боли то што му је било потребно тако дуго, али Мари је већ био близу у неколико наврата. Имао је брејк вишка у трећем сету у Мелбурну, неколико поена делило га је од победе, иста прича била је и на Ролан Гаросу. Није као да је бивао декласиран, увек је био ту“, рекао је Печи.

Мари је победио Ђоковића са 6:4, 4:6, 6:3 у финалу турнира у Монтреалу и тако прекинуо низ од осам пораза од српског тенисера.

“Никада није био тако далеко од Ђоковића као што су неки људи говорили, погледајте проценат освојених поена између њих. Ђоковић никада није имао повреду леђа сличну Маријевој и није морао да игра са том сумњом, последње две године биле су лакше за њега“, додао је Печи.

Он каже да је тријумф над Ђоковићем идеална припрема за УС опен.

“Рекао бих да је највећа ствар у овој победи то што је Енди прескочио менталну баријеру победе над Ђоковићем, Мари је и раније играо тенис високог квалитета. Желео је победу над Новаком, али начин на који је славио даје томе још веће задовољство јер ће о томе и Новак размишљати“, закључио је Печи.

Сада је у међусобном скору 19-9 за Новака.

Коментари / 0

Оставите коментар