Peči: Mari je srušio mentalnu barijeru zvanu Novak!

Mark Peči, nekadašnji 80. teniser sveta koji sada radi kao analitičar, kaže da nije nikada sumnjao da Endi Mari može da pobedi Novaka Đokovića.

Tenis 18.08.2015 | 10:20
Peči: Mari je srušio mentalnu barijeru zvanu Novak!

“Boli to što mu je bilo potrebno tako dugo, ali Mari je već bio blizu u nekoliko navrata. Imao je brejk viška u trećem setu u Melburnu, nekoliko poena delilo ga je od pobede, ista priča bila je i na Rolan Garosu. Nije kao da je bivao deklasiran, uvek je bio tu“, rekao je Peči.

Mari je pobedio Đokovića sa 6:4, 4:6, 6:3 u finalu turnira u Montrealu i tako prekinuo niz od osam poraza od srpskog tenisera.

“Nikada nije bio tako daleko od Đokovića kao što su neki ljudi govorili, pogledajte procenat osvojenih poena između njih. Đoković nikada nije imao povredu leđa sličnu Marijevoj i nije morao da igra sa tom sumnjom, poslednje dve godine bile su lakše za njega“, dodao je Peči.

On kaže da je trijumf nad Đokovićem idealna priprema za US open.

“Rekao bih da je najveća stvar u ovoj pobedi to što je Endi preskočio mentalnu barijeru pobede nad Đokovićem, Mari je i ranije igrao tenis visokog kvaliteta. Želeo je pobedu nad Novakom, ali način na koji je slavio daje tome još veće zadovoljstvo jer će o tome i Novak razmišljati“, zaključio je Peči.

Sada je u međusobnom skoru 19-9 za Novaka.

Komentari / 0

Ostavite komentar