Е, није Човић, него Шкундрић!

Професор и бивши министар је највећи кандидат за председничку фотељу Црвене звезде на јесењим изборима.

Фудбал 18.08.2015 | 12:00
Е, није Човић, него Шкундрић!

По свој прилици, нови председник Црвене звезде ће после јесењих избора у септембру или октобру бити Петар Шкундрић, открива Спортски журнал.

Дугогодишњи функционер и председник Скупштине СД Црвена звезда је фудбалском клубу претходних година био од велике помоћи. Заправо, најзаслужнији је за спонзорски мега-уговор са Гаспромом, што је перје којим су се китили многи Звездини челници у претходних пет година. Шкундрић је довео руског гиганта на Маракану и тако врло вероватно спречио тотлани колапс и банкрот Црвене звезде.

Помињао се и раније као кандидат за председника, али упркос томе што уживао поштовање звездаша и што је могао да преузме неку од кључних функција у клубу, претходних година је се дистанцирао од Звездине упрабе и људи у њој.

До сада се Небојша Човић најчешће помињао као кандидат да на јесењим изборима наследи Светозара Мијаиловића који се није превише мешао у свој посао претходних месеци. Али ако сада Шкундрић уђе у трку онда се актуелном потпредседнику и првом човеку кошаркашког клуба шансе рапидно смањују. Шкундрић има уједињену подршку навијача и звездашке јавности и до сада се за његово име нису везале афере. С обзиром да је и даље главна спона у односима са Гаспромом и да Руси имају велико поверење у њега, јасно је и да би Звезда под његовом командом имала највеће шансе за финансијску консолидацију.

Шкундрић је већ испунио један предуслов за председничку кандидатуру. Обновио је чланство у клубу са Маракане чиме је испунио први услов да се кандидује за председника Црвене звезде.

Коментари / 0

Оставите коментар