E, nije Čović, nego Škundrić!

Profesor i bivši ministar je najveći kandidat za predsedničku fotelju Crvene zvezde na jesenjim izborima.

Fudbal 18.08.2015 | 12:00
E, nije Čović, nego Škundrić!

Po svoj prilici, novi predsednik Crvene zvezde će posle jesenjih izbora u septembru ili oktobru biti Petar Škundrić, otkriva Sportski žurnal.

Dugogodišnji funkcioner i predsednik Skupštine SD Crvena zvezda je fudbalskom klubu prethodnih godina bio od velike pomoći. Zapravo, najzaslužniji je za sponzorski mega-ugovor sa Gaspromom, što je perje kojim su se kitili mnogi Zvezdini čelnici u prethodnih pet godina. Škundrić je doveo ruskog giganta na Marakanu i tako vrlo verovatno sprečio totlani kolaps i bankrot Crvene zvezde.

Pominjao se i ranije kao kandidat za predsednika, ali uprkos tome što uživao poštovanje zvezdaša i što je mogao da preuzme neku od ključnih funkcija u klubu, prethodnih godina je se distancirao od Zvezdine uprabe i ljudi u njoj.

Do sada se Nebojša Čović najčešće pominjao kao kandidat da na jesenjim izborima nasledi Svetozara Mijailovića koji se nije previše mešao u svoj posao prethodnih meseci. Ali ako sada Škundrić uđe u trku onda se aktuelnom potpredsedniku i prvom čoveku košarkaškog kluba šanse rapidno smanjuju. Škundrić ima ujedinjenu podršku navijača i zvezdaške javnosti i do sada se za njegovo ime nisu vezale afere. S obzirom da je i dalje glavna spona u odnosima sa Gaspromom i da Rusi imaju veliko poverenje u njega, jasno je i da bi Zvezda pod njegovom komandom imala najveće šanse za finansijsku konsolidaciju.

Škundrić je već ispunio jedan preduslov za predsedničku kandidaturu. Obnovio je članstvo u klubu sa Marakane čime je ispunio prvi uslov da se kandiduje za predsednika Crvene zvezde.

Komentari / 0

Ostavite komentar