Звездин терен има ''богиње''! Зашто?!

„У питању је класична елементарна непогода, већ месец дана температура на терену је близу 50 степени“, каже директор Звездиног стадиона Миодраг Ћоровић..

Фудбал 18.08.2015 | 14:00
Звездин терен има ''богиње''! Зашто?!

Имају челници Црвене звезде већих брига, али навијачи тог клуба у неверици су током дуела са Чукаричким гледали ка терену Маракане и са јаким осећајем стида беспомоћно вртели главом.

Још од оне антологијске утакмице са Бајерном, октобра 2007.године, травнати тепих највећег српског стадиона није био у беднијем стању. На поједним деловима били су уочљиве жуте флеке, а они духовитији су констатовали да је Звездин терен оболео од богиња.

Право питање је зашто се то десило обзиром да је током претходне сезоне Маракана за српске услове имала више него солидан терен. Одговор смо потражили од директора стадиона Црвене звезде Миодрага Ћоровића.
„У питању је класична елементарна непогода. Већ више од месец дана темпратура на терену је близу 50 степени. Ноћу је изнад 25. Ми смо ту беспомоћни. Наш терен је на песку, док су други на земљи. И други терени горе. Нама остаје да се надамо да овако високе температуре неће дуго да потрају. Стварно смо беспомоћни“, рекао је за МОЗЗАРТ Спорт Миодраг Ћоровић.

Звезда је травнату подлогу променила пре седам лета, а рок трајања терена нових генерација је око 20 година. Нова промена представљала би озбиљан луксуз за нагрижену Звездину касу, али питање је шта ће бити алтернатива у случају да тропске температуре у Београду потрају.
„Фирма која је постављала терен и на Алијанс Арени за три дана може да нам промени подлогу. Међутим, за то нам је потребно 200 хиљада евра. Ипак, верујем да ћемо и овај терен повратити. Пратимо метеоролошку прогнозу и надамо се најбољем“, додао је Ћоровић.

Коментари / 0

Оставите коментар