Zvezdin teren ima ''boginje''! Zašto?!

„U pitanju je klasična elementarna nepogoda, već mesec dana temperatura na terenu je blizu 50 stepeni“, kaže direktor Zvezdinog stadiona Miodrag Ćorović..

Fudbal 18.08.2015 | 14:00
Zvezdin teren ima ''boginje''! Zašto?!

Imaju čelnici Crvene zvezde većih briga, ali navijači tog kluba u neverici su tokom duela sa Čukaričkim gledali ka terenu Marakane i sa jakim osećajem stida bespomoćno vrteli glavom.

Još od one antologijske utakmice sa Bajernom, oktobra 2007.godine, travnati tepih najvećeg srpskog stadiona nije bio u bednijem stanju. Na pojednim delovima bili su uočljive žute fleke, a oni duhovitiji su konstatovali da je Zvezdin teren oboleo od boginja.

Pravo pitanje je zašto se to desilo obzirom da je tokom prethodne sezone Marakana za srpske uslove imala više nego solidan teren. Odgovor smo potražili od direktora stadiona Crvene zvezde Miodraga Ćorovića.
„U pitanju je klasična elementarna nepogoda. Već više od mesec dana tempratura na terenu je blizu 50 stepeni. Noću je iznad 25. Mi smo tu bespomoćni. Naš teren je na pesku, dok su drugi na zemlji. I drugi tereni gore. Nama ostaje da se nadamo da ovako visoke temperature neće dugo da potraju. Stvarno smo bespomoćni“, rekao je za MOZZART Sport Miodrag Ćorović.

Zvezda je travnatu podlogu promenila pre sedam leta, a rok trajanja terena novih generacija je oko 20 godina. Nova promena predstavljala bi ozbiljan luksuz za nagriženu Zvezdinu kasu, ali pitanje je šta će biti alternativa u slučaju da tropske temperature u Beogradu potraju.
„Firma koja je postavljala teren i na Alijans Areni za tri dana može da nam promeni podlogu. Međutim, za to nam je potrebno 200 hiljada evra. Ipak, verujem da ćemo i ovaj teren povratiti. Pratimo meteorološku prognozu i nadamo se najboljem“, dodao je Ćorović.

Komentari / 0

Ostavite komentar