Милинковић: Партизан ће играти Лигу шампиона!

Меч који ће трасирати европски пут Партизана се приближио. БАТЕ је на прагу, чини се, у незгодном тренутку, с обзиром на то да је шампион изгубио од “лала”. Тренер црно-белих Зоран Милинковић је за “Блиц” сумирао утиске пред овај велики изазов.

Фудбал 18.08.2015 | 10:00
Милинковић: Партизан ће играти Лигу шампиона!

БАТЕ је у последње четири године чак три пута играо Лигу шампиона. Јесте ли простудирали Белорусе?

- Јесмо, скоро све до детаља. Доста ствари нас позива на опрез. Они су озбиљан клуб, заиста. На терену делују као војска, дисциплиновани су и никада не одустају. После 15 утакмица доживели су пораз од Динама из Минска. Тај податак говори да нису навикли да губе. Сигурно ће бити тешко. У процентима, шансе су 50-50. Без обзира на све, верујем да ћемо се после двомеча ипак ми радовати. Лига шампиона у Београду - то заиста супер звучи.

Да ли вас је пораз од Војводине уздрмао?

- Хоћу да верујем да није. У Партизану никада не ваља када се изгуби. Али тек смо на почетку првенства. Чињеница је да смо за месец дана одиграли чак 10 утакмица, што није алиби за слабије издање у Новом Саду. Ми смо сувише велики клуб да би нас дестибилизовао један или два пораза. Рачун се своди на крају трке. Ми, за разлику од других, играмо и играћемо у Европи, у једном или другом формату - поручује Милинковић.

Шта није ваљало против Новосађана?

- Начин на који смо примили голове је забрињавајућ. Ниједан од три поготка Војводине нису били резултат њиховог притиска, већ наших грешака. Анализирали смо их, верујем да се неће понављати. И крајњи резултат је могао да буде другачији да је Божинов био присебан у колосалној шанси.

Учинак Бугарина баш и није на завидном нивоу?

- Очекивао сам више од њега у Новом Саду. Странци су ту да праве разлику, па се од њих највише и очекује. Божа је добар момак, труди се, али није одиграо добар меч. Верујем у њега и мора убудуће да пружи много боље партије.

Имате ли кадровских проблема пред меч у Борисову?

- Не, сви су здрави. То ме изузетно радује. Атмосфера у тиму је на врхунском нивоу. Једва чекамо да утакмица почне - закључио је Милинковић.

Коментари / 0

Оставите коментар