Milinković: Partizan će igrati Ligu šampiona!

Meč koji će trasirati evropski put Partizana se približio. BATE je na pragu, čini se, u nezgodnom trenutku, s obzirom na to da je šampion izgubio od “lala”. Trener crno-belih Zoran Milinković je za “Blic” sumirao utiske pred ovaj veliki izazov.

Fudbal 18.08.2015 | 10:00
Milinković: Partizan će igrati Ligu šampiona!

BATE je u poslednje četiri godine čak tri puta igrao Ligu šampiona. Jeste li prostudirali Beloruse?

- Jesmo, skoro sve do detalja. Dosta stvari nas poziva na oprez. Oni su ozbiljan klub, zaista. Na terenu deluju kao vojska, disciplinovani su i nikada ne odustaju. Posle 15 utakmica doživeli su poraz od Dinama iz Minska. Taj podatak govori da nisu navikli da gube. Sigurno će biti teško. U procentima, šanse su 50-50. Bez obzira na sve, verujem da ćemo se posle dvomeča ipak mi radovati. Liga šampiona u Beogradu - to zaista super zvuči.

Da li vas je poraz od Vojvodine uzdrmao?

- Hoću da verujem da nije. U Partizanu nikada ne valja kada se izgubi. Ali tek smo na početku prvenstva. Činjenica je da smo za mesec dana odigrali čak 10 utakmica, što nije alibi za slabije izdanje u Novom Sadu. Mi smo suviše veliki klub da bi nas destibilizovao jedan ili dva poraza. Račun se svodi na kraju trke. Mi, za razliku od drugih, igramo i igraćemo u Evropi, u jednom ili drugom formatu - poručuje Milinković.

Šta nije valjalo protiv Novosađana?

- Način na koji smo primili golove je zabrinjavajuć. Nijedan od tri pogotka Vojvodine nisu bili rezultat njihovog pritiska, već naših grešaka. Analizirali smo ih, verujem da se neće ponavljati. I krajnji rezultat je mogao da bude drugačiji da je Božinov bio priseban u kolosalnoj šansi.

Učinak Bugarina baš i nije na zavidnom nivou?

- Očekivao sam više od njega u Novom Sadu. Stranci su tu da prave razliku, pa se od njih najviše i očekuje. Boža je dobar momak, trudi se, ali nije odigrao dobar meč. Verujem u njega i mora ubuduće da pruži mnogo bolje partije.

Imate li kadrovskih problema pred meč u Borisovu?

- Ne, svi su zdravi. To me izuzetno raduje. Atmosfera u timu je na vrhunskom nivou. Jedva čekamo da utakmica počne - zaključio je Milinković.

Komentari / 0

Ostavite komentar