Дуле: Фудбалска титула треба да буде испред Лиге шампиона!

Тренер кошаркаша Партизана верује да фудбалски клуб заиста није у могућности да помогне "млађем брату".

Кошарка 18.08.2015 | 08:20
Дуле: Фудбалска титула треба да буде испред Лиге шампиона!

Генерални директор ФК Партизан Милош Вазура прошле недеље је изјавио да тај клуб, упркос пласману у Лигу Европе и гарантованој премији од 5,4 милиона евра није у могућности да помогне црно-белим кошаркашима.

Вазура је навео да управа ФК Партизан има наслеђене дугове из прошлости, за чије санирање је сада прави тренутак.

Председник КК Партизан Предраг Даниловић одговорио је да фудбалери имају право да располажу својим новцем онако како сматрају да треба, а са тиме се у понедељак на почетку припрема сложио и тренер Душко Вујошевић.

"Желим фудбалерима да уђу у Лигу шампиона, али више од тога им желим да буду прваци Србије. То је нешто што је најважније и никакав резултат у Лиги шампиона не може да покрије евентуални неуспех у првенству Србије", подвукао је Вујошевић.

"Друга ствар, они такође имају великих дугова и обавеза. Вероватно су им се разноразни сада накачили са захтевима", додао је трофејни стратег.

"Прошле сезоне су нам веома коректно помогли са 200.000 евра и питање је како је то протумачено у одређеним круговима. Јер, ти кругови нису расположени да се помаже Кошаркашком клубу Партизан, а они су блиски тим круговима".

Навијачко опредељење и позитивне вибрације ка Зорану Милинковићу и његовим играчима не долазе у питање.

"Веома се радујем резултатима ФК Партизан и навијам за њих свим срцем. Чак и да уђу у Лигу шампиона и да не дају ни банке кошарци, то са тим нема никакве везе", завршио је Вујошевић тај део приче са новинарима.

И док ће Андрија Живковић и другови свакако играти на евросцени током јесени (ако испадну од БАТЕ Борисова, иду у Лигу Европе), можда ће и Војводина, кошарка, као спорт који је у Европи увек имао по три-четири представника, ове сезоне спашће на само једног.

И то, парадоксално, у време када је репрезентација Србије актуелни вицешампион света!

"Можда треба храбрости да се каже да то није добро, али велике памети не треба. Ја могу да кажем да је и за Звезду лоше што је Партизан у оваквом стању, да не говорим колико је то лоше и опасно за српску кошарку... Сад је неко изненађен што се дешава оно на шта сам ја три године упозоравао да ће се десити".

Црвена звезда Телеком играће у Евролиги, док су Партизан (финансије) и Металац (инфраструктура, финансије) одустали од Еврокупа. Подсетимо да се Раднички из Крагујевца, као АБА лигаш, "угасио" прошлог лета.

Коментари / 0

Оставите коментар