Dule: Fudbalska titula treba da bude ispred Lige šampiona!

Trener košarkaša Partizana veruje da fudbalski klub zaista nije u mogućnosti da pomogne "mlađem bratu".

Košarka 18.08.2015 | 08:20
Dule: Fudbalska titula treba da bude ispred Lige šampiona!

Generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura prošle nedelje je izjavio da taj klub, uprkos plasmanu u Ligu Evrope i garantovanoj premiji od 5,4 miliona evra nije u mogućnosti da pomogne crno-belim košarkašima.

Vazura je naveo da uprava FK Partizan ima nasleđene dugove iz prošlosti, za čije saniranje je sada pravi trenutak.

Predsednik KK Partizan Predrag Danilović odgovorio je da fudbaleri imaju pravo da raspolažu svojim novcem onako kako smatraju da treba, a sa time se u ponedeljak na početku priprema složio i trener Duško Vujošević.

"Želim fudbalerima da uđu u Ligu šampiona, ali više od toga im želim da budu prvaci Srbije. To je nešto što je najvažnije i nikakav rezultat u Ligi šampiona ne može da pokrije eventualni neuspeh u prvenstvu Srbije", podvukao je Vujošević.

"Druga stvar, oni takođe imaju velikih dugova i obaveza. Verovatno su im se raznorazni sada nakačili sa zahtevima", dodao je trofejni strateg.

"Prošle sezone su nam veoma korektno pomogli sa 200.000 evra i pitanje je kako je to protumačeno u određenim krugovima. Jer, ti krugovi nisu raspoloženi da se pomaže Košarkaškom klubu Partizan, a oni su bliski tim krugovima".

Navijačko opredeljenje i pozitivne vibracije ka Zoranu Milinkoviću i njegovim igračima ne dolaze u pitanje.

"Veoma se radujem rezultatima FK Partizan i navijam za njih svim srcem. Čak i da uđu u Ligu šampiona i da ne daju ni banke košarci, to sa tim nema nikakve veze", završio je Vujošević taj deo priče sa novinarima.

I dok će Andrija Živković i drugovi svakako igrati na evrosceni tokom jeseni (ako ispadnu od BATE Borisova, idu u Ligu Evrope), možda će i Vojvodina, košarka, kao sport koji je u Evropi uvek imao po tri-četiri predstavnika, ove sezone spašće na samo jednog.

I to, paradoksalno, u vreme kada je reprezentacija Srbije aktuelni vicešampion sveta!

"Možda treba hrabrosti da se kaže da to nije dobro, ali velike pameti ne treba. Ja mogu da kažem da je i za Zvezdu loše što je Partizan u ovakvom stanju, da ne govorim koliko je to loše i opasno za srpsku košarku... Sad je neko iznenađen što se dešava ono na šta sam ja tri godine upozoravao da će se desiti".

Crvena zvezda Telekom igraće u Evroligi, dok su Partizan (finansije) i Metalac (infrastruktura, finansije) odustali od Evrokupa. Podsetimo da se Radnički iz Kragujevca, kao ABA ligaš, "ugasio" prošlog leta.

Komentari / 0

Ostavite komentar