Вујошевић прозвао, ко је на проби?!

Кошаркаши Партизана званично су у Пиониру започели припреме за нову сезону. Много нових лица...

Кошарка 17.08.2015 | 23:00
Вујошевић прозвао, ко је на проби?!

Тренер Партизана Душко Вујошевић обавио је прву прозивку тима уочи припрема за нову сезону.

На почетку припрема црно-белих у хали Пионир појавили су се Миленко Тепић, Петар Аранитовић, Вања Маринковић, Михајло Андрић, Јанис Кузелоглу, Милош Глишић, Божо Ђумић и једино појачање овог лета Милош Копривица.

Под уговором са Партизаном је и Едо Мурић, који је оправдано одсутан због опоравка након операције рамена.

Првом окупљању тима присуствовао је и Андреја Милутиновић, играч који је под уговором са Партизаном до лета 2016, упркос незваничним информацијама последњих дана да се на њега не рачуна. Милутиновић ће бити на припремама црно-белих док се формално не дефинише његов статус.

У понедељак нешто пре поднева у Пиониру се појавила и група кошаркаша која ће наредних дана бити на проби, међу којима је најзвучније име Никола Силађи (еx-ФМП Железник, БКК Раднички, Газ Метан), бивши млади репрезентативац Србије и најбоља "четворка" У-18 Европског првенства 2010.

"Комбо" бек Павле Рељић некада је био члан Меге, а прошле сезоне ФМП-а и Темишвара. Крилни центар Мартин Матовић стигао је из суботичког Спартака, Огњен Ребић, такође крилни центар, са студија у САД, док је бек Никола Лучић био у чувеном подгоричком клубу Џокер (Никола Миротић, Марко Тодоровић, Никола Ивановић...), па у Билбау.

Плејмејкер Александар Илкић и крило/крилни центар Никола Танасковић су Партизанови јуниори.

Наравно, реално је да се у наставку припрема појави још неко ново лице.

Осим промена у играчком кадру Партизан је направио и измену у стручном штабу. Уместо досадашњег кондиционог тренера Радомана Шћекића, који је уз црно-беле био претходне три године, о кондицији екипе бринуће његов досадашњи помоћник Златко Тешић.

Црно-бели ће припреме обавити у Београду, а после месец дана кренуће на серију турнира.

Прво ће учествовати на турниру у Братислави, од 18. до 20. септембра, заједно са Цибоном, грчком екипом ПАОК и домаћим Интером.

Потом 23. септембра следи пут у Атину на ревијалну утакмицу са Панатинаикосом, а два дана касније очекује их учешће на турниру у Нанту, који организује Тони Паркер. У Француској на турниру "Апарт сити куп"наступиће и Барселона, Асвел и Ле Ман.

Коментари / 0

Оставите коментар