Vujošević prozvao, ko je na probi?!

Košarkaši Partizana zvanično su u Pioniru započeli pripreme za novu sezonu. Mnogo novih lica...

Košarka 17.08.2015 | 23:00
Vujošević prozvao, ko je na probi?!

Trener Partizana Duško Vujošević obavio je prvu prozivku tima uoči priprema za novu sezonu.

Na početku priprema crno-belih u hali Pionir pojavili su se Milenko Tepić, Petar Aranitović, Vanja Marinković, Mihajlo Andrić, Janis Kuzeloglu, Miloš Glišić, Božo Đumić i jedino pojačanje ovog leta Miloš Koprivica.

Pod ugovorom sa Partizanom je i Edo Murić, koji je opravdano odsutan zbog oporavka nakon operacije ramena.

Prvom okupljanju tima prisustvovao je i Andreja Milutinović, igrač koji je pod ugovorom sa Partizanom do leta 2016, uprkos nezvaničnim informacijama poslednjih dana da se na njega ne računa. Milutinović će biti na pripremama crno-belih dok se formalno ne definiše njegov status.

U ponedeljak nešto pre podneva u Pioniru se pojavila i grupa košarkaša koja će narednih dana biti na probi, među kojima je najzvučnije ime Nikola Silađi (ex-FMP Železnik, BKK Radnički, Gaz Metan), bivši mladi reprezentativac Srbije i najbolja "četvorka" U-18 Evropskog prvenstva 2010.

"Kombo" bek Pavle Reljić nekada je bio član Mege, a prošle sezone FMP-a i Temišvara. Krilni centar Martin Matović stigao je iz subotičkog Spartaka, Ognjen Rebić, takođe krilni centar, sa studija u SAD, dok je bek Nikola Lučić bio u čuvenom podgoričkom klubu Džoker (Nikola Mirotić, Marko Todorović, Nikola Ivanović...), pa u Bilbau.

Plejmejker Aleksandar Ilkić i krilo/krilni centar Nikola Tanasković su Partizanovi juniori.

Naravno, realno je da se u nastavku priprema pojavi još neko novo lice.

Osim promena u igračkom kadru Partizan je napravio i izmenu u stručnom štabu. Umesto dosadašnjeg kondicionog trenera Radomana Šćekića, koji je uz crno-bele bio prethodne tri godine, o kondiciji ekipe brinuće njegov dosadašnji pomoćnik Zlatko Tešić.

Crno-beli će pripreme obaviti u Beogradu, a posle mesec dana krenuće na seriju turnira.

Prvo će učestvovati na turniru u Bratislavi, od 18. do 20. septembra, zajedno sa Cibonom, grčkom ekipom PAOK i domaćim Interom.

Potom 23. septembra sledi put u Atinu na revijalnu utakmicu sa Panatinaikosom, a dva dana kasnije očekuje ih učešće na turniru u Nantu, koji organizuje Toni Parker. U Francuskoj na turniru "Apart siti kup"nastupiće i Barselona, Asvel i Le Man.

Komentari / 0

Ostavite komentar