"Вучићева иницијатива корисна и позитивна"

Српски члан Председништва БиХ Младен Иванић изразио је данас наду да ће и други лидери у региону позитивније схватити иницијативу председника Владе Србије Александра Вучића о одређивању заједничког дана сећања на све жртве и његову жељу за истинским помирењем.

Србија 17.08.2015 | 22:50
"Вучићева иницијатива корисна и позитивна"

Иванић је новинарима у Београду, после разговора са Вучићем, рекао да је то данас у интересу свих у БиХ, а посебно у Републици Српској.

Раније сам подржао иницијативу Вучића да се установи заједнички дан сећања на све жртве. То је једна изузетно корисна, позитивна и добродошла иницијатива. Надам се да ће се ствари како време буде пролазило позитивније окренути и да ће други лидери у региону схватити значај те ствари и једне жеље за истинским помирењем, рекао је Иванић.

 

Иванић је рекао и да је са премијером Србије разговарао о предстојећој Бечкој конференцији о западном Балкану, која ће бити одржана 27. августа и заједничким пројектима који ће бити представљени.

Он је напоменуо да је та конференција битна за стабилизацију прилика у региону.

Иванић је навео и да је велики интерес за неколико заједничких пројеката, пре свега за пругу Београд-Сарајево, преко Тузле и Зворника.

Иванић верује да ће од таквих иницијатива, разговора и заједничког наступа постојати укупна корист за Србију и за БиХ, а самим тим и за Републику Српску.

Извор: Агенције

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

п

17.08.2015 12:07

Иванићу, пусти демагогију: Питај ти тог дотичног гдје је пресудјени криминалац Миле Радишић и зашто га скрива????!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

17.08.2015 12:17

Тако је, нека крене редом. Вучић би још требао да промјени диоптрију и види шта Оливеру Ивановићу раде косовки џелати. Изгледа да је навратио и Иванића да редовно ударе главом од зид када помињу овај глупи дан. Никада нас нећете стрпати у исти кош са душманима!

Name

сваста

17.08.2015 14:38

Па јел ви стварно мислите да це Иваниц ударити на Додика? Пустите то. Врана врани оци не вади...

Name

супља прица

18.08.2015 03:44

Знамо ми Иваницу да морас и са њим разговарат, али то је супља прица. Он висе није онај Вуциц. Промјенио се цовјек и умесо вука постао мали мис који ниста није урадио од оног сто је обецао. Има он пуно бољег пријатеља са ове стране Дрине.

Name

белај

17.08.2015 12:09

Гдје су ту корјените и брзе промјене из овог преживљавања вишегодишњог за бољи и лакши живот народа РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Те

17.08.2015 21:17

Глупи су они сто су повјеровали у то. Па нису они од јуче на сцени

Name

...тако треба...

17.08.2015 12:11

...Смирити тензије ал' и повецати пензије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре...тако треба

17.08.2015 22:00

Коментар ти је на мјесту. Свака цаст:)

Name

милојко бабић

17.08.2015 12:13

Свака Вучићева идеја, је као и ваша,господине Иванићу.Један корак ка помирењу,што апсолутно подржавам.Но, два назад.Србија и Српска(БИХ) доживљавају економски колапс,криминалци играју и даље "козарачко коло".Шта би од предизборних слогана и једних и других да ће Педро да виси?Колико то у Србији "Мишковића и Дјурића" робија у Забели?Је су ли "Додици и Шпирићи" престали са крадјом народа и је ли им сузбијен и један криминал? П.С.Заправо, вратићу се Српској.Двадесет пет година сам у СДС-у.Због борбе против режима Милорада Додика изгубио сам приступ све и једној новинској редакцији у Српској.Али борба би имала смисла да сте Ви,Босић,Тадић...сад већ добрано одрјешених руку помакли ствари са мртвог мјеста.Нажалост,само сте промјенили опис личног дохотка.Да би сте смјенили "лакташког везира" морате заталасати масе, а не само палити преклањску сламу и столовати по Бања Луци,Сарајеву.И они конзули у Травнику су мислили више о раји него ВЛАСТИ НАЖАЛОСТ ОПОЗИЦИЈА У СРПСКОЈ О НАРОДУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

17.08.2015 12:26

Вучић је већи демагог и од нашег Миле! Само меље ко празан млин. Ниједну аферу није раскринкао а обећао је народу Србије: Од Мишковића, Богићевића, Дјиласа, Бека, Чумета.....па све до "Лота"!!!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

17.08.2015 12:32

Браво за Белаја. И ја бих исто Младене причао за толику плату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

17.08.2015 12:53

Вуциц је издао српски Космет, смањио плате и пензије у Србији и није спровео ревизију 24 спорне приватизације (које је најавио). И ста висе има да се прица са таквим цовјеком!? По цему је он релевантан!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

17.08.2015 13:12

Треба Вучић да оде у Српски Вуковар па да се загрли са оним усташама што славе јер очигледно да неће ни а рећи о томе а бави се неким лари-фари темама и референдумом у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДОВАН

17.08.2015 13:17

БРАВО ЗА ВУЦИЦА ИВАНИЦА И САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ.САМО СЛОЗНО.У НЕВЕСИЊУ ИЗДАЈНИЦИ РАДИЛИ ПРОТИВ САВЕЗА И СДС.ПОМАГАЛИ ИЗА ЛЕДА У КАМПАЊИ СНСД КАНДИДАТЕ И РУСИЛИ САВЕЗ.САДА ИЗВРГНУТИ РУГЛУ СВЕ ОТКРИВЕНО.НА ЈУЦЕРАСЊОЈ МАНИФЕСТАЦИЈИ ОЛИМПИЈАДИ НЕВЕСИЊСКОЈ НИКО ОД ЗВАНИЦНИКА САВЕЗА НИЈЕ БИО НЕ ЗЕЛЕЦИ ДА ДАЈЕ ЛЕГИТИМИТЕТ НАЦЕЛНИКУ И САВЈЕТНИКУ КОЈИСУ НА СВЕ НАЦИНЕ РАДИЛИ ЗА ВЛАДАЈУЦЕ А СВОЈЕ ЉУДЕ БОЈКОТОВАЛИ НА НАЈПРИЗЕМНИЈЕ НАЦИНЕ.ОПЕТ ПРАВЕ ПАКТ СА РЕЗИМОМ,ЈАДНО И БИЈЕДНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

17.08.2015 13:23

Иване, кази Вуцку да нам врати Милу Радисица! Србија це дозивети судбину Републике Српске. Јад, беда и на крају банкрот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

17.08.2015 13:41

Иваницу питај га ста би са толиким лоповима, насим и његовим????

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

17.08.2015 15:24

Промјена ће бити тек кад са сцене оду Младен Иванић, Милорад Додик,Александар Вучић. И све њихове подрепне муве. Медјутим њих треба да отјера народ. Кад ће то бити? С овим ментално заосталим народом, никад.

ОДГОВОРИТЕ