"Vučićeva inicijativa korisna i pozitivna"

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izrazio je danas nadu da će i drugi lideri u regionu pozitivnije shvatiti inicijativu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića o određivanju zajedničkog dana sećanja na sve žrtve i njegovu želju za istinskim pomirenjem.

Srbija 17.08.2015 | 22:50
"Vučićeva inicijativa korisna i pozitivna"

Ivanić je novinarima u Beogradu, posle razgovora sa Vučićem, rekao da je to danas u interesu svih u BiH, a posebno u Republici Srpskoj.

Ranije sam podržao inicijativu Vučića da se ustanovi zajednički dan sećanja na sve žrtve. To je jedna izuzetno korisna, pozitivna i dobrodošla inicijativa. Nadam se da će se stvari kako vreme bude prolazilo pozitivnije okrenuti i da će drugi lideri u regionu shvatiti značaj te stvari i jedne želje za istinskim pomirenjem, rekao je Ivanić.

 

Ivanić je rekao i da je sa premijerom Srbije razgovarao o predstojećoj Bečkoj konferenciji o zapadnom Balkanu, koja će biti održana 27. avgusta i zajedničkim projektima koji će biti predstavljeni.

On je napomenuo da je ta konferencija bitna za stabilizaciju prilika u regionu.

Ivanić je naveo i da je veliki interes za nekoliko zajedničkih projekata, pre svega za prugu Beograd-Sarajevo, preko Tuzle i Zvornika.

Ivanić veruje da će od takvih inicijativa, razgovora i zajedničkog nastupa postojati ukupna korist za Srbiju i za BiH, a samim tim i za Republiku Srpsku.

Izvor: Agencije

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

p

17.08.2015 12:07

Ivaniću, pusti demagogiju: Pitaj ti tog dotičnog gdje je presudjeni kriminalac Mile Radišić i zašto ga skriva????!!!!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

17.08.2015 12:17

Tako je, neka krene redom. Vučić bi još trebao da promjeni dioptriju i vidi šta Oliveru Ivanoviću rade kosovki dželati. Izgleda da je navratio i Ivanića da redovno udare glavom od zid kada pominju ovaj glupi dan. Nikada nas nećete strpati u isti koš sa dušmanima!

Name

svasta

17.08.2015 14:38

Pa jel vi stvarno mislite da ce Ivanic udariti na Dodika? Pustite to. Vrana vrani oci ne vadi...

Name

suplja prica

18.08.2015 03:44

Znamo mi Ivanicu da moras i sa njim razgovarat, ali to je suplja prica. On vise nije onaj Vucic. Promjenio se covjek i umeso vuka postao mali mis koji nista nije uradio od onog sto je obecao. Ima on puno boljeg prijatelja sa ove strane Drine.

Name

belaj

17.08.2015 12:09

Gdje su tu korjenite i brze promjene iz ovog preživljavanja višegodišnjog za bolji i lakši život naroda RS.

ODGOVORITE
Name

Te

17.08.2015 21:17

Glupi su oni sto su povjerovali u to. Pa nisu oni od juče na sceni

Name

...tako treba...

17.08.2015 12:11

...Smiriti tenzije al' i povecati penzije...

ODGOVORITE
Name

Re...tako treba

17.08.2015 22:00

Komentar ti je na mjestu. Svaka cast:)

Name

milojko babić

17.08.2015 12:13

Svaka Vučićeva ideja, je kao i vaša,gospodine Ivaniću.Jedan korak ka pomirenju,što apsolutno podržavam.No, dva nazad.Srbija i Srpska(BIH) doživljavaju ekonomski kolaps,kriminalci igraju i dalje "kozaračko kolo".Šta bi od predizbornih slogana i jednih i drugih da će Pedro da visi?Koliko to u Srbiji "Miškovića i Djurića" robija u Zabeli?Je su li "Dodici i Špirići" prestali sa kradjom naroda i je li im suzbijen i jedan kriminal? P.S.Zapravo, vratiću se Srpskoj.Dvadeset pet godina sam u SDS-u.Zbog borbe protiv režima Milorada Dodika izgubio sam pristup sve i jednoj novinskoj redakciji u Srpskoj.Ali borba bi imala smisla da ste Vi,Bosić,Tadić...sad već dobrano odrješenih ruku pomakli stvari sa mrtvog mjesta.Nažalost,samo ste promjenili opis ličnog dohotka.Da bi ste smjenili "laktaškog vezira" morate zatalasati mase, a ne samo paliti preklanjsku slamu i stolovati po Banja Luci,Sarajevu.I oni konzuli u Travniku su mislili više o raji nego VLASTI NAŽALOST OPOZICIJA U SRPSKOJ O NARODU.

ODGOVORITE
Name

p

17.08.2015 12:26

Vučić je veći demagog i od našeg Mile! Samo melje ko prazan mlin. Nijednu aferu nije raskrinkao a obećao je narodu Srbije: Od Miškovića, Bogićevića, Djilasa, Beka, Čumeta.....pa sve do "Lota"!!!??

ODGOVORITE
Name

Boki

17.08.2015 12:32

Bravo za Belaja. I ja bih isto Mladene pričao za toliku platu.

ODGOVORITE
Name

Vlado Banja Luka

17.08.2015 12:53

Vucic je izdao srpski Kosmet, smanjio plate i penzije u Srbiji i nije sproveo reviziju 24 sporne privatizacije (koje je najavio). I sta vise ima da se prica sa takvim covjekom!? Po cemu je on relevantan!?

ODGOVORITE
Name

Srbin

17.08.2015 13:12

Treba Vučić da ode u Srpski Vukovar pa da se zagrli sa onim ustašama što slave jer očigledno da neće ni a reći o tome a bavi se nekim lari-fari temama i referendumom u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

RADOVAN

17.08.2015 13:17

BRAVO ZA VUCICA IVANICA I SAVEZ ZA PROMJENE.SAMO SLOZNO.U NEVESINJU IZDAJNICI RADILI PROTIV SAVEZA I SDS.POMAGALI IZA LEDA U KAMPANJI SNSD KANDIDATE I RUSILI SAVEZ.SADA IZVRGNUTI RUGLU SVE OTKRIVENO.NA JUCERASNJOJ MANIFESTACIJI OLIMPIJADI NEVESINJSKOJ NIKO OD ZVANICNIKA SAVEZA NIJE BIO NE ZELECI DA DAJE LEGITIMITET NACELNIKU I SAVJETNIKU KOJISU NA SVE NACINE RADILI ZA VLADAJUCE A SVOJE LJUDE BOJKOTOVALI NA NAJPRIZEMNIJE NACINE.OPET PRAVE PAKT SA REZIMOM,JADNO I BIJEDNO.

ODGOVORITE
Name

zvornik

17.08.2015 13:23

Ivane, kazi Vucku da nam vrati Milu Radisica! Srbija ce doziveti sudbinu Republike Srpske. Jad, beda i na kraju bankrot.

ODGOVORITE
Name

Nikola

17.08.2015 13:41

Ivanicu pitaj ga sta bi sa tolikim lopovima, nasim i njegovim????

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

17.08.2015 15:24

Promjena će biti tek kad sa scene odu Mladen Ivanić, Milorad Dodik,Aleksandar Vučić. I sve njihove podrepne muve. Medjutim njih treba da otjera narod. Kad će to biti? S ovim mentalno zaostalim narodom, nikad.

ODGOVORITE