Дуле: Ако треба СНС да уђе у Партизан због спонзора, нека нам кажу!

Кошаркаши Партизана почели су припреме за нову сезону, а тренер Душко Вујошевић је том приликом на себи својствен начин прокоментарисао ситуацију у којој се налазе црно-бели.

Кошарка 17.08.2015 | 20:20
Дуле: Ако треба СНС да уђе у Партизан због спонзора, нека нам кажу!

"Партизан је пао на ниске гране. Нажалост, десило се оно на шта сам упозоравао већ три године. Сви моји апели на спонзоре остали су без одјека, а ништа од тих апела није изазвало ни реакцију државе, која очигледно не жели да помогне. Мотиви су јасни. Али, постоји прича да спонзори неће доћи док сам ја тренер. Зар сам ја толико лош? Ако спонзори неће да уђу у клуб док сам ја тренер, онда то треба да се каже јасно и гласно. Али, ја сам спреман да одем ако неко гарантује да ће спонзори, као што их рецимо има Звезда, ући у Партизан. Ако је потребно да СНС уђе у Партизан због спонзора, тако треба да се и каже. Али, тврдим, чак и да одем, ништа се не би променило. Просто, тај став је власт заузела према клубу, али свака власт се анализира када прође. Тако ће бити и са овом, иако то неће бити брзо", рекао је између осталог Вујошевић.

"Из Партизана побегли сви који су могли"
"Што се тиче стања у клубу, ситуација је сложена. Скупштина која је требало да се одржи 11. августа је одложена због кворума, јер су људи на одмору, али скупштина је требало да се одржи на крају прошле сезоне, а не сада. Постоје неки неспоразуми, али у фамилији када нема хлеба - има свађе. Ја сам спреман да радим и за један евро. Увек сам последњи примао плату, ја и играчи. Али, ако је клуб у тако тешкој ситуацији, онда то треба да осете сви, па и управа. Очгледно је да су из Партизана побегли сви који су могли. Ја сам остао, јер капетан треба последњи да напусти брод који тоне, а Партизан тоне", истакао је тренер црно-белих, додајући:

"Остаћу, али не да рушим клуб, већ да будем ту ако клуб буде био срушен. И даље имам љубав према кошарци и младим играчима које овде тренирам. Само не бих желео да направим погрешан корак који би бацио мрљу на моју каријеру".

О евентуалној трансформацији налик Звездином решавању проблема
"Звездини дугови су фризирани. За то што су они урадили - морате имати политичку подршку", рекао је Партизанов тренер, додајући да је НИС остао једини спонзор црно-белих.

"Ако се појави неко ко конкретно каже шта жели да унесе у клуб, а услов је да или неко из управе оде - сви идемо. И за Звезду је лоше што је Партизан у оваквом стању. Да не говорим колико је то лоше за српску кошарку. Годинама већ упозоравам на то. Спали смо на једног представника у Европи и то никако није добро".

О односима са ФК Партизан
На питање како гледа на то да фудбалски клуб овога пута неће помоћи кошаркашком, Вујошевић је истакао:

"Радују ме успеси фудбалског клуба, желим им да уђу у Лигу шампиона, али више од тога желим да буду прваци Србије. Јер, ниједан добар резултат у Лиги шампиона не може да покрије неуспехе у домаћем шампионату. И они имају своје дугове, многи су се после овог новца који је стигао у клуб вероватно "накачили", али они су нам прошлог пута помогли са 200.000 евра и ја ћу навијати за њих свим срцем".

О играчима
"Радићемо најбоље што можемо, ово је идеална прилика за млађе да искористе указану шансу. Тешко је играчима да тренирају и играју без плате, зато сам прошле сезоне и реаговао када неко из управе добије плату пре њих. Треба да се пронађе начин да клуб преживи, јер Партизан треба да има или шампионски тим, или ако већ то не може, онда бар млад тим, који ће створити нове велике играче. Прошла сезона је била јако тешка, без трофеја, играчи су примили највише три плате, а сви смо знали да ће доћи до распада екипе на крају сезоне. Неки су отишли као што је то урадио Ђорђе Гагић, усред сезоне, али скоро сви су показали морал и остали да се боре до последњег даха".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

звездас

17.08.2015 23:22

А када је Звезда пропаала ниси се огласио није СПС и ДС на власти и сто реце дуго неце доци спаси Партизан али остави Звезду на миру али ти си цовјек не да мрзис Звезду а и како би кад си од малена Звездас него волис да будес први али досао ти је крај, збогом.

ОДГОВОРИТЕ