Dule: Ako treba SNS da uđe u Partizan zbog sponzora, neka nam kažu!

Košarkaši Partizana počeli su pripreme za novu sezonu, a trener Duško Vujošević je tom prilikom na sebi svojstven način prokomentarisao situaciju u kojoj se nalaze crno-beli.

Košarka 17.08.2015 | 20:20
Dule: Ako treba SNS da uđe u Partizan zbog sponzora, neka nam kažu!

"Partizan je pao na niske grane. Nažalost, desilo se ono na šta sam upozoravao već tri godine. Svi moji apeli na sponzore ostali su bez odjeka, a ništa od tih apela nije izazvalo ni reakciju države, koja očigledno ne želi da pomogne. Motivi su jasni. Ali, postoji priča da sponzori neće doći dok sam ja trener. Zar sam ja toliko loš? Ako sponzori neće da uđu u klub dok sam ja trener, onda to treba da se kaže jasno i glasno. Ali, ja sam spreman da odem ako neko garantuje da će sponzori, kao što ih recimo ima Zvezda, ući u Partizan. Ako je potrebno da SNS uđe u Partizan zbog sponzora, tako treba da se i kaže. Ali, tvrdim, čak i da odem, ništa se ne bi promenilo. Prosto, taj stav je vlast zauzela prema klubu, ali svaka vlast se analizira kada prođe. Tako će biti i sa ovom, iako to neće biti brzo", rekao je između ostalog Vujošević.

"Iz Partizana pobegli svi koji su mogli"
"Što se tiče stanja u klubu, situacija je složena. Skupština koja je trebalo da se održi 11. avgusta je odložena zbog kvoruma, jer su ljudi na odmoru, ali skupština je trebalo da se održi na kraju prošle sezone, a ne sada. Postoje neki nesporazumi, ali u familiji kada nema hleba - ima svađe. Ja sam spreman da radim i za jedan evro. Uvek sam poslednji primao platu, ja i igrači. Ali, ako je klub u tako teškoj situaciji, onda to treba da osete svi, pa i uprava. Očgledno je da su iz Partizana pobegli svi koji su mogli. Ja sam ostao, jer kapetan treba poslednji da napusti brod koji tone, a Partizan tone", istakao je trener crno-belih, dodajući:

"Ostaću, ali ne da rušim klub, već da budem tu ako klub bude bio srušen. I dalje imam ljubav prema košarci i mladim igračima koje ovde treniram. Samo ne bih želeo da napravim pogrešan korak koji bi bacio mrlju na moju karijeru".

O eventualnoj transformaciji nalik Zvezdinom rešavanju problema
"Zvezdini dugovi su frizirani. Za to što su oni uradili - morate imati političku podršku", rekao je Partizanov trener, dodajući da je NIS ostao jedini sponzor crno-belih.

"Ako se pojavi neko ko konkretno kaže šta želi da unese u klub, a uslov je da ili neko iz uprave ode - svi idemo. I za Zvezdu je loše što je Partizan u ovakvom stanju. Da ne govorim koliko je to loše za srpsku košarku. Godinama već upozoravam na to. Spali smo na jednog predstavnika u Evropi i to nikako nije dobro".

O odnosima sa FK Partizan
Na pitanje kako gleda na to da fudbalski klub ovoga puta neće pomoći košarkaškom, Vujošević je istakao:

"Raduju me uspesi fudbalskog kluba, želim im da uđu u Ligu šampiona, ali više od toga želim da budu prvaci Srbije. Jer, nijedan dobar rezultat u Ligi šampiona ne može da pokrije neuspehe u domaćem šampionatu. I oni imaju svoje dugove, mnogi su se posle ovog novca koji je stigao u klub verovatno "nakačili", ali oni su nam prošlog puta pomogli sa 200.000 evra i ja ću navijati za njih svim srcem".

O igračima
"Radićemo najbolje što možemo, ovo je idealna prilika za mlađe da iskoriste ukazanu šansu. Teško je igračima da treniraju i igraju bez plate, zato sam prošle sezone i reagovao kada neko iz uprave dobije platu pre njih. Treba da se pronađe način da klub preživi, jer Partizan treba da ima ili šampionski tim, ili ako već to ne može, onda bar mlad tim, koji će stvoriti nove velike igrače. Prošla sezona je bila jako teška, bez trofeja, igrači su primili najviše tri plate, a svi smo znali da će doći do raspada ekipe na kraju sezone. Neki su otišli kao što je to uradio Đorđe Gagić, usred sezone, ali skoro svi su pokazali moral i ostali da se bore do poslednjeg daha".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zvezdas

17.08.2015 23:22

A kada je Zvezda propaala nisi se oglasio nije SPS i DS na vlasti i sto rece dugo nece doci spasi Partizan ali ostavi Zvezdu na miru ali ti si covjek ne da mrzis Zvezdu a i kako bi kad si od malena Zvezdas nego volis da budes prvi ali dosao ti je kraj, zbogom.

ODGOVORITE