ЛШ: Партизане, а сада на БАТЕ!

Фудбалери Партизана отпутовали у Белорусију на мегдан БАТЕ Борисову у плеј-офу за Лигу шампиона.

Фудбал 17.08.2015 | 11:40
ЛШ: Партизане, а сада на БАТЕ!

Још једна препрека дели фудбалере Партизана од Лиге шампиона и она се зове БАТЕ Борисов. Црно-бела експедиција отпутовала је у понедељак за Минск на мегдан белоруском шампиону у последњем колу квалификација за елитно такмичење, такозваном плеј-офу.

Екипа из Борисова је последњих година редовни учесник најјачег клупског УЕФА такмичења. Због те чињенице, као и оне да је у жребу због бољег коефицијента заузела место повлашћених екипа, белоруском прваку припала је улога фаворита против "парног ваљка".

Такав однос снага на папиру нимало не плаши Партизан. У Хумској су уверени у повољан резултат пред реванш који се за седам дана игра у Београду, вероватно пред крцатим трибинама.

"БАТЕ је најтежи противник у оваој фази", нема дилему Стефан Бабовић.

"Играо је у Лиги шампиона претходних сезона и по томе је фаворит. Али, и да је Стеауа била фаворит", подсећа искусни везни фудбалер српског шампиона на недавни успех против румунског шампиона, који је Партизану И обезбедио двомеч са Белорусима.

Партизан у дуел са БАТЕ Борисовим улази после болног пораза у дербију са Војводином (2:3).

"Војводина нам је била добра опомена и знамо шта нам је чинити, јер нам је ово такмичење веома важно. Са друге стране, већ имамо обезбеђено учешће у Лиги Европе", нагласио је Бабовић.

У плеј-офу за Лигу шампиона навијачи Партизана пуно очекује од Мирослава Вулићевића. Искусни десни бек је на последњем европском гостовању у Букурешту био је стрелац једниог гола.

"Опоравили смо се од пораза од Војводине. Није лепо ни пријатнио када се изгуби, јер нам је првенство много важно, али исто тако ово је Европа и најважније такмичење", каже Вулићевић.

Партизан је спреман за гостовање у Борисову.

"Спремни смо за оно што нас чека у Белорусији. То што БАТЕ није дао гол у последња два меча не мора ништа да значи, баш као што ништа не значи ни наш пораз од Војводине. Ово је посебна утакмица у којој ћемо се ми трудити да наметнемо свој ритам игре. Тренер има неке тактичке замисли, али вам то не бих откривао", подвукао је искусни дефанзивац.

Валери Божинов каже да је прихватио критике тренера Зорана Милинковића због наступа против Војводине.

"Притисак наравно постоји, али је Партизан такав клуб. Да нема притиска играо бих у некој другој екипи, са мањим амбицијама", рекао је Бугарин.

Фудбалери Партизана вечерас ће у Борисову одрадити тренининг, а у уторак од 20.45 одиграти први меч плеј-офа за Лигу шампиона.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гробари Милици

17.08.2015 12:56

Ајмо Српски соколови, уз вас смо док год будете постовали грб најдразег дреса и натопите га доообро знојем.

ОДГОВОРИТЕ