LŠ: Partizane, a sada na BATE!

Fudbaleri Partizana otputovali u Belorusiju na megdan BATE Borisovu u plej-ofu za Ligu šampiona.

Fudbal 17.08.2015 | 11:40
LŠ: Partizane, a sada na BATE!

Još jedna prepreka deli fudbalere Partizana od Lige šampiona i ona se zove BATE Borisov. Crno-bela ekspedicija otputovala je u ponedeljak za Minsk na megdan beloruskom šampionu u poslednjem kolu kvalifikacija za elitno takmičenje, takozvanom plej-ofu.

Ekipa iz Borisova je poslednjih godina redovni učesnik najjačeg klupskog UEFA takmičenja. Zbog te činjenice, kao i one da je u žrebu zbog boljeg koeficijenta zauzela mesto povlašćenih ekipa, beloruskom prvaku pripala je uloga favorita protiv "parnog valjka".

Takav odnos snaga na papiru nimalo ne plaši Partizan. U Humskoj su uvereni u povoljan rezultat pred revanš koji se za sedam dana igra u Beogradu, verovatno pred krcatim tribinama.

"BATE je najteži protivnik u ovaoj fazi", nema dilemu Stefan Babović.

"Igrao je u Ligi šampiona prethodnih sezona i po tome je favorit. Ali, i da je Steaua bila favorit", podseća iskusni vezni fudbaler srpskog šampiona na nedavni uspeh protiv rumunskog šampiona, koji je Partizanu I obezbedio dvomeč sa Belorusima.

Partizan u duel sa BATE Borisovim ulazi posle bolnog poraza u derbiju sa Vojvodinom (2:3).

"Vojvodina nam je bila dobra opomena i znamo šta nam je činiti, jer nam je ovo takmičenje veoma važno. Sa druge strane, već imamo obezbeđeno učešće u Ligi Evrope", naglasio je Babović.

U plej-ofu za Ligu šampiona navijači Partizana puno očekuje od Miroslava Vulićevića. Iskusni desni bek je na poslednjem evropskom gostovanju u Bukureštu bio je strelac jedniog gola.

"Oporavili smo se od poraza od Vojvodine. Nije lepo ni prijatnio kada se izgubi, jer nam je prvenstvo mnogo važno, ali isto tako ovo je Evropa i najvažnije takmičenje", kaže Vulićević.

Partizan je spreman za gostovanje u Borisovu.

"Spremni smo za ono što nas čeka u Belorusiji. To što BATE nije dao gol u poslednja dva meča ne mora ništa da znači, baš kao što ništa ne znači ni naš poraz od Vojvodine. Ovo je posebna utakmica u kojoj ćemo se mi truditi da nametnemo svoj ritam igre. Trener ima neke taktičke zamisli, ali vam to ne bih otkrivao", podvukao je iskusni defanzivac.

Valeri Božinov kaže da je prihvatio kritike trenera Zorana Milinkovića zbog nastupa protiv Vojvodine.

"Pritisak naravno postoji, ali je Partizan takav klub. Da nema pritiska igrao bih u nekoj drugoj ekipi, sa manjim ambicijama", rekao je Bugarin.

Fudbaleri Partizana večeras će u Borisovu odraditi trenining, a u utorak od 20.45 odigrati prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Grobari Milici

17.08.2015 12:56

Ajmo Srpski sokolovi, uz vas smo dok god budete postovali grb najdrazeg dresa i natopite ga dooobro znojem.

ODGOVORITE