Мари - Ђоковић, реакције играча...

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић признао је после пораза од Ендија Марија у финалу Мастерса у Монтреалу да је Британац заслужио титулу. Британски тенисер Енди Мари изјавио је да га је до титуле на Роџерс купу у Монтреалу стигао захваљујући агресивној игри и мирноћи у важним тренуцима меча.

Тенис 17.08.2015 | 10:40
Мари - Ђоковић, реакције играча...

Ђоковић је после велике трочасовне борбе изгубио од Марија у три сета – 6:4, 4:6, 6:3.

"Честитке Ендију за сјајан меч. Заслужио си ову титулу, желим ти све најбоље следеће недеље и у наставку сезоне", изјавио је српски тенисер на церемонији доделе пехара у канадском граду.

Новак је на конференцији за штампу открио и разлоге пораза.

"Мислим да је разлику направио сервис – мој и његов. Нисам добро сервирао првих сет и по. Али, не желим ништа да му одузмем, не желим да умањим његову победу. Потпуно је заслужио тријумф – закорачио је у терен и играо неке сјајне ударце. У већини случајева када му је било потребно, сервирао је веома, веома добро“, додао је Ђоковић.

Следећи турнир на којем ће Новак учествовати биће Мастерс у Синсинатију – једини турнир из серије 1000 који нема у својој колекцији.

"У доброј сам форми. Предстоји ми учешће у Синсинатију и на УС Опену и наставићу да дајем све од себе. Хвала навијачима који су били уз мене од првог дана на овом турниру", поручио је Новак.

Енди је девети пут у 28. међусобном окршају славио прекинувши низ од осам узастопних неуспеха против Новака и освојио четврти трофеј у години, а 35. у каријери.

„Лепо је освојити овај турнир, нарочито због начина на који се меч одвијао. Не би ми било лако да сам дозволио да ми овај трофеј исклизне из руку. Али, добро сам се борио и остао миран у важним тренуцима у трећем сету“, рекао је Мари.

Мари је нанео тек четврти пораз Ђоковићу ове сезоне и први после 30 узастопних тријумфа на турнирима Мастерс из серије 1000. Такође, придружио се управо Новаку са три трофеја на Роџерс купу.

„Мислим да сам играо агресивно када је то било потребно. Посебно у трећем сету када сам бранио брејк лопте, завршио сам неколико поена на мрежи и првим сервисом добио још неколико лаких. Рекао бих да су маргине (за грешке) биле изузетно танке. Осетио сам да са играо агресивно колико је то било могуће, и то је помогло“, додао је Британац.

Ђоковић је слободан у првом колу Синсинатија, док у мечу друге рунде чека победника сусрета у којем се састају Луксембуржанин Жил Милер и Француз Беноа Пер.

Турнир у америчкој држави Охајо игра се од 16. до 23. августа за укупан наградни фонд од 4,45 милиона долара.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Томбацар

17.08.2015 11:13

Браво Ноле. Треба бити реалан па И кад губис.

ОДГОВОРИТЕ