Mari - Đoković, reakcije igrača...

Najbolji teniser sveta Novak Đoković priznao je posle poraza od Endija Marija u finalu Mastersa u Montrealu da je Britanac zaslužio titulu. Britanski teniser Endi Mari izjavio je da ga je do titule na Rodžers kupu u Montrealu stigao zahvaljujući agresivnoj igri i mirnoći u važnim trenucima meča.

Tenis 17.08.2015 | 10:40
Mari - Đoković, reakcije igrača...

Đoković je posle velike tročasovne borbe izgubio od Marija u tri seta – 6:4, 4:6, 6:3.

"Čestitke Endiju za sjajan meč. Zaslužio si ovu titulu, želim ti sve najbolje sledeće nedelje i u nastavku sezone", izjavio je srpski teniser na ceremoniji dodele pehara u kanadskom gradu.

Novak je na konferenciji za štampu otkrio i razloge poraza.

"Mislim da je razliku napravio servis – moj i njegov. Nisam dobro servirao prvih set i po. Ali, ne želim ništa da mu oduzmem, ne želim da umanjim njegovu pobedu. Potpuno je zaslužio trijumf – zakoračio je u teren i igrao neke sjajne udarce. U većini slučajeva kada mu je bilo potrebno, servirao je veoma, veoma dobro“, dodao je Đoković.

Sledeći turnir na kojem će Novak učestvovati biće Masters u Sinsinatiju – jedini turnir iz serije 1000 koji nema u svojoj kolekciji.

"U dobroj sam formi. Predstoji mi učešće u Sinsinatiju i na US Openu i nastaviću da dajem sve od sebe. Hvala navijačima koji su bili uz mene od prvog dana na ovom turniru", poručio je Novak.

Endi je deveti put u 28. međusobnom okršaju slavio prekinuvši niz od osam uzastopnih neuspeha protiv Novaka i osvojio četvrti trofej u godini, a 35. u karijeri.

„Lepo je osvojiti ovaj turnir, naročito zbog načina na koji se meč odvijao. Ne bi mi bilo lako da sam dozvolio da mi ovaj trofej isklizne iz ruku. Ali, dobro sam se borio i ostao miran u važnim trenucima u trećem setu“, rekao je Mari.

Mari je naneo tek četvrti poraz Đokoviću ove sezone i prvi posle 30 uzastopnih trijumfa na turnirima Masters iz serije 1000. Takođe, pridružio se upravo Novaku sa tri trofeja na Rodžers kupu.

„Mislim da sam igrao agresivno kada je to bilo potrebno. Posebno u trećem setu kada sam branio brejk lopte, završio sam nekoliko poena na mreži i prvim servisom dobio još nekoliko lakih. Rekao bih da su margine (za greške) bile izuzetno tanke. Osetio sam da sa igrao agresivno koliko je to bilo moguće, i to je pomoglo“, dodao je Britanac.

Đoković je slobodan u prvom kolu Sinsinatija, dok u meču druge runde čeka pobednika susreta u kojem se sastaju Luksemburžanin Žil Miler i Francuz Benoa Per.

Turnir u američkoj državi Ohajo igra se od 16. do 23. avgusta za ukupan nagradni fond od 4,45 miliona dolara.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tombacar

17.08.2015 11:13

Bravo Nole. Treba biti realan pa I kad gubis.

ODGOVORITE