Тужбама до 22,31 милиона марака

Инвестиционо-развојна банка /ИРБ/ Републике Српске тужила је надлежним судовима осам предузећа и општину Кнежево јер редовно не измирују обавезе по узетим кредитима и емитованим обвезницама, а њихов доспјели неизмирени дуг износи 22,31 милион КМ.
Према подацима ИРБ-а, код седам предузећа већ је покренут извршни поступак, док су код Робне куће "Боска" и општине Кнежево судски поступци у току.

Република Српска 17.08.2015 | 10:00
Тужбама до 22,31 милиона марака

"Глас Српске" данас пише да је "Боска" тужена због неизмирења обавеза од 3,47 милиона КМ, а општина Кнежево дугује 840.000 КМ.

Извршни поступци покренути су код Олимпијског центра "Јахорина" чије су неизмирене обавезе 4,78 милиона марака, код предузећа "Дрволик" из Рогатице због 3,81 милиона КМ неизмирених обавеза, Фабрике цијеви "Унис" из Дервенте, чије доспјеле неизмирене обавезе износе 3,76 милиона КМ, као и код фирме "Пајић пром" из Источног Сарајева ради намирења 3,28 милиона КМ дуга.

Извршни поступци покренути су и у предузећима "Планинско добро" Невесиње, "Цонзос" Приједор и ПТП "Јасна" из Рогатице.

Директор ИРБ-а Сњежана Вујнић рекла је да је због тих дуговања ИРБ морао да повећа резервације, али да ликвидност није угрожена и да уредно измирује све обавезе.

Она је рекла да је "Унис" затражио споразум о измирењу дуга, на шта им је из ИРБ-а одговорено да су спремни на то, али да управа фабрике треба да каже на који начин планира то да уради.

"ИРБ је спреман за договор, јер када је предузећу блокиран рачун оно не може да ради и под знаком питања је да ли ће уопште било шта бити наплаћено", закључила је Вујнићева.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

херцеговац

17.08.2015 08:17

Почело је са срећом! Затвара се круг а неки су већ у мишијим рупама. Премала је и земаљска кугла да се сакрију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

17.08.2015 08:23

Сви ти сто су подигли кредите ИРБ-а су цланови СНСД-а и од свих тих кредита су проценат морали дати људима из СНСД -а.Инаце неби ни добили кредит.И онда сви заврсе као покојни Бобар...Странка или секта им узме дусу а они или се објесе или овако по судовима се потезу .Ко се сњима удрузио проклео је мајку сто га родила.Нити имас суд да се залис нити полицију.Немас ниста.Све секта контролисе...е зато треба да нестане све и полиција и суд и све...ста це нам кад слузи картелу Додик и кумови...

ОДГОВОРИТЕ
Name

за ми сами

17.08.2015 09:47

Има ту и социјалиста. Пајиц био кандидат за нацелника.

Name

Qуqу..

17.08.2015 08:31

Има ли ко да рекне овој снаши директоруши ИРБ-а да не чачка око ОЦ Јахорина. Могла би мечку ишчачкати. А онда ће јој бити касно. И ништа је неће опрати пред појединима првима међу неједнакима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

17.08.2015 08:39

Само чекам да се власт промијени. А онда ће бити тужби. А и робијања. А и одузимања опљачканог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

17.08.2015 10:23

Дзомбиц је УНИСУ дао 22 милиона КМ неповратних срестава које наравно заврсисе на иностраним рацунима појединаца сто је у Српској оцито легално,посто ни та средства нису била довољна да задовоље гладнике, ИРБ је преварантима који радницима нису уплатили стаз и здравствено осигурање 8 година додјељује кредит од преко 3 000 000 км да јос боље допуне своје иностране рацуне. Стета коју је УНИС направио будзету Српске а у сарадњи са моцницима из власти износи минимум 100 000 000км па мене занима како и од кога наса власт мисли наплатити стету ако се узме у обзир да је власник Горан Томиц дрзављанин Француске те да му само могу ставити соли на реп исто као и литванцима за пљацку Бирца. Прво ухапсити Дзомбица и оне који су одобравали кредите и репрограме овој банди а они це пропјевати о осталим сауцесницима и наредбодавцима ове пљацке када додју виле до оцију. Ово је јос једна у низу превара коју це наси судови озаконити. АМИН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Специјалац

17.08.2015 11:29

А Додик оптузује Глигорица као криминалца... Мислим да це му он на судјењу имати ста реци и као сефу банкарске, правосудне, политицке и дрзавне мафије. Како су ови паразити само провидни и вриједјају нас обицне људе мислеци да бас ниста не контамо... Фуј!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

17.08.2015 12:49

Знаци, "Боска" не враца оних 15 милиона сто је Додик дао Мисковицу и Дјурицу!? Па, ста ИРБ има тузавати, сто не легну на Боскин рацун!? Какви су то криминалци! И издајник Додик, и ови из ИРБ-а, а и квази-судство у БЛ. Али добро, сви це они прије или касније иза ресетака, а Боска има да се врати бивсим радницима и малим акционарима...

ОДГОВОРИТЕ